Hermelijn | Linda van Mieghem | So Many Pages

Linda Van Mieghem - Nederlands - Hardback

Savannah is een dojo, een dolende jongere. Ze zorgt voor zichzelf door te dansen op het plein voor de basiliek. Maar de politieke partij die aan de macht is, vervolgt deze jongeren.Ze worden opgepakt en zelfs koelbloedig vermoord. Zo is ook Savannah voordurend op de vlucht. De boerderij waar ze samen met andere dojo’s onderdak vond, wordt platgebrand en de meesten van haar vrienden komen om. Nu moet ze zeker onderduiken. En dan verschijnt hij opeens. Hij lijkt amper zestien en toch zijn zijn haren wit als de wintervacht van een hermelijn.Op een zomerse dag ziet hij haar dansen: een vurige nimf in de gloed van de avondzon. Niet meer dan een seconde kruist haar blik de zijne. Hij slaat zijn ogen niet neer.Vanaf dat moment volgt hij haar overal, zonder een woord te zeggen, zonder een vraag te stellen. Maar de afstand tussen hen valt niet te overbruggen.

Een knap verhaal dat laat zien dat elke mens zijn waardigheid heeft.

17,95

EAN: 9789044821703 Categorieën: , , , Tag:

Hermelijn – Linda van Mieghem

Over Linda van Mieghem

Linda van Mieghem (1948, Antwerpen) schreef een zestigtal kinderboeken. Verschillende verhalen werden bekroond door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Er verschenen vertalingen in het Frans, Duits en Noors. De aanleiding voor haar nieuwe verhaal, Blauw voor Leonore, was een blauw boekje, dat ze na de dood van haar man kreeg van een klasje. Daarin hadden alle kinderen wat geschreven of getekend. In dat boekje is ze na jaren aan een nieuw verhaal begonnen over Esmeralda en Leonore, Esmeralda’s zus die spoorloos verdwenen is. Zo gaat het met schrijvers: ze toveren op papier onbestaande mensen in een denkbeeldige wereld, en stoppen er splinters van zichzelf in.

Verzending

  • Verzending vindt altijd dezelfde, of de volgende werkdag plaats! Zo heb jij je favoriete boeken altijd zo snel mogelijk in huis.
  • Wist je dat wij al onze boeken extra inpakken, zodat die gegarandeerd zonder schade bij jou aan komt?
  • Bestellingen boven de €30 hebben altijd gratis verzending!
  • Ben je ook abonnee van de boekenbox? We kunnen jouw boek ook extra in je boekenbox doen. Stuur ons een berichtje op Instagram of Facebook!

Flaptekst

Savannah is een dojo, een dolende jongere. Ze zorgt voor zichzelf door te dansen op het plein voor de basiliek. Maar de politieke partij die aan de macht is, vervolgt deze jongeren.Ze worden opgepakt en zelfs koelbloedig vermoord. Zo is ook Savannah voordurend op de vlucht. De boerderij waar ze samen met andere dojo’s onderdak vond, wordt platgebrand en de meesten van haar vrienden komen om. Nu moet ze zeker onderduiken. En dan verschijnt hij opeens. Hij lijkt amper zestien en toch zijn zijn haren wit als de wintervacht van een hermelijn. Op een zomerse dag ziet hij haar dansen: een vurige nimf in de gloed van de avondzon. Niet meer dan een seconde kruist haar blik de zijne. Hij slaat zijn ogen niet neer.Vanaf dat moment volgt hij haar overal, zonder een woord te zeggen, zonder een vraag te stellen. Maar de afstand tussen hen valt niet te overbruggen.

Een knap verhaal dat laat zien dat elke mens zijn waardigheid heeft.

Auteur

Linda Van Mieghem

Genre

Young Adult

Taal

Nederlands

Uitgever

Clavis Uitgeverij

Uitvoering

Hardback

Pagina's

EAN

9789044821703

Verschijningsdatum

Maart 2014

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.