5x de meest nostalgische Young Adult boeken | So Many Pages

5x de meest nostalgische Young Adult boeken

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest

Notalgische boeken

15 februari 2021 
Zoals je weet bestaat Young Adult al een tijdje (mocht je afvragen wat Young Adult is, lees onze andere blogpost hier). Het is dan ook niet gek dat er al een hoop boeken bestempeld mogen worden met de term nostalgisch! In dit lijstje staan vijf boeken waar wij zulke warme herinneringen bij hebben, dat we zo nu en dan nog eens oppakken.

Paper towns van John Green

Paper Towns - cover

John Green is een held – case closed. Paper towns mag daarom ook niet ontbreken in dit lijstje. In Paper Towns volg je het verhaal van Quentin. Quentin is verliefd op zijn buurmeisje Margo – een apart meisje. Margo verdwijnt en de zoektocht die Quentin aflegt om haar weer te vinden staat centraal. Het boek kwam uit in 2008 en was gelijk een bestseller. Na diverse awards is er zelfs een film van het boek uitgekomen!

We were liars van Emily Lockhart

We were liars

Persoonlijke noot: dit is mijn favoriete boek! We were liars is een jongvolwassen roman van Emily Lockhart. Het boek volgt Cadence – de oudste kleindochter van de familie Sinclair. De zomers spendeert ze op een eiland van haar familie, maar dan gebeurt er iets. Heel het boek lang probeer je er samen met Cadence achter te komen wat er gebeurd is, en krijg je plottwist na plottwist voorgeschoteld. Klinkt het verwarrend? Dat is het ook! Maar geloof me, dit is een boek wat je wilt lezen.

Boy 7 van Mirjam Mous

Boy 7

Mirjam Mous is een geniale Nederlandse auteur. Boy 7 is in 2009 uitgebracht en in 2015 is het boek zelfs verfilmd! Het is een spannende pageturner die je niet kunt neerleggen. Je volgt het perspectief van een jongen die op een verlaten terrein wakker wordt. Hij heeft geen idee wie hij is, waar hij is en hoe hij hier komt. De enige hint? Op zijn kleding staat, je raadt het al, Boy 7. Hij neemt je mee bij de zoektocht naar zijn eigen identiteit.

The fault in our stars van John Green

The fault in our stars

Nogmaals John Green, het spijt me! The fault in our stars, of: een weeffout in onze sterren, is het populairste boek van John Green. Je kent het boek waarschijnlijk al (zo niet: ren naar je favoriete boekhandel en koop hem), en je bent er waarschijnlijk net zo enthousiast over als ik. The fault in our stars kwam uit in 2012. Het boek volgt de 16-jarige Hazel: een meisje met uitgezaaide schildklierkanker. Bij een praatgroep voor kankerpatiënten ontmoet ze Augustus, een oud-kankerpatiënt. Wat volgt is een boek vol emotie, onthutsing en pracht. Niet alleen het boek is prachtig, ook de verfilming is een aanrader!

Hunger games van Suzanne Collins

Hunger games

Weer zo’n boekenreeks die iedereen kent – toch? Of misschien beter bekend van de verfilming. Je volgt Katniss in Panem. De machthebbers van Panem, in het Capitol, organiseren elk jaar de Hunger Games om Panem in het gareel te houden. Elk jaar worden er twee tieners uit elk van de twaalf districten van Panem gekozen die in een arena moeten overleven en vechten tot de dood. Wanneer het zusje van Katniss in eerste instantie gekozen wordt, doet Katniss met gevaar voor eigen levenvrijwillig mee. Vanaf hier volg je in deze trilogie haar verhaal, en kan ik je garanderen dat je alle drie de boeken in no-time uit hebt.

Wat zijn jouw favoriete, nostalgische Young Adult boeken?

Ik had het lijstje nog een stuk langer kunnen maken – maar laten we daar maar niet aan beginnen. Wat zijn jouw favoriete Young Adult boeken? Bij So Many Pages stellen we elke maand de leukste boekenbox op met boeken die dit rijtje zo zouden kunnen aanvullen! Niet alleen ontvang je het boek, je ontvangt ook vijf bijpassende goodies, een exclusieve boekenlegger en een note van de auteur! Klik hier om mee te doen.

Heb je deze posts al gelezen?

Rage and ruin voorkant

Recensie: Rage and ruin

Jennifer heeft het met dit boek weer gepresteerd om een geweldig verhaal neer te zetten. Ondanks dat het alweer het tweede boek in deze serie, en 6e boek in deze wereld is, weet ze het toch voor elkaar te krijgen om elke keer weer een geheel nieuw plot toe te voegen.

Recensie: Een leven op wielen

You never know how strong you are until being strong is your only choice…
Mathijs de Waard is een veelbelovende profwielrenner. Als het wedstrijdseizoen afgelopen is gaat hij voor het eerst sinds tijden weer eens met zijn vrienden stappen. Mathijs, Tim en René komen echter nooit aan in het café waar ze hebben afgesproken.
Onderweg gebeurt er een heftig ongeluk dat zowel fysiek als mentaal diepe wonden achterlaat. Het leven van de vrienden zal nooit meer hetzelfde worden, hoe goed deze wonden ook genezen. Problemen die lang weggestopt zijn geweest komen aan de oppervlakte en moeten geconfronteerd worden. Zullen ze sterk genoeg zijn om dit samen te doorstaan en verder te gaan met hun leven?