17 Nieuwe Young Adult boeken | Juni 2021 | So Many Pages

Deze 17 nieuwe Young Adult boeken komen uit in Juni 2021

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest

Ben jij op zoek naar de nieuwste Young Adult boeken? Komt dat even goed uit! In deze blogpost zetten wij de nieuwe Young Adult boeken die uitkomen in juni 2021 voor je op een rijtje. In deze editie: 17 nieuwe Young Adult boeken met namen zoals Leigh BardougoJenny Han en Laura Lane – maar ook debuten van bijvoorbeeld Doreen Hendrikx. Verzekerd zijn dat je de boeken als eerste in huis hebt? Klik op de reserveer knop!

Het oordeel van de wolf - De Grishaverse 8

Het oordeel van de wolf

Auteur: Leigh Bardougo
Uitgever: Blossom Books
Pagina’s: 600
Uitvoering: Hardback
Verschijningsdatum: 23-06-2021
Prijs: €19,99

Het epische vervolg op ‘De verminkte koning’
Als Fjerda’s gigantische leger zich klaarmaakt om aan te vallen, moet Nikolai Lantsov alles op alles zetten om dit gevecht te winnen. Maar een duister gevaar ligt op de loer, een gevaar dat niet verslagen kan worden door een jonge koning. Zoya Nazyalensky heeft al te veel verloren door oorlog. Ze zag haar mentor sterven en haar ergste vijand weer tot leven komen, en ze weigert nog een vriend te begraven. Nu is ze genoodzaakt haar krachten te gebruiken om zo het wapen te worden dat het land nodig heeft. Koste wat het kost. De ondergedoken Nina Zenik riskeert ontdekt en gedood te worden terwijl ze de oorlog voert tegen Fjerda vanuit de hoofdstad. Maar haar wraakzucht kan haar land de kans op vrijheid kosten en ervoor zorgen dat haar rouwende hart nooit geneest.
Koning. Generaal. Spion. Samen moeten ze een manier vinden om een toekomst mogelijk te maken in de duisternis. Of een natie ten onder zien gaan.

Zout

Zout

Auteur: Doreen Hendrikx
Uitgever: Pelckmans uitgevers
Pagina’s: 328
Uitvoering: Paperback
Verschijningsdatum: 28-06-2021
Prijs: €18,50

Waarom is het zo makkelijk om van Claire Hale te houden? Waarom is het zo makkelijk om die perfecte influencer perfect te vinden? Maud is zeventien en die vraag houdt haar elke dag wel eens bezig. Tot ze door haar beste vriend wordt uitgedaagd om haar liefde voor eten op Instagram te delen met de wereld en ze zelf ondervindt waarom het zo makkelijk is om van Claire Hale te houden. Omdat niets zo makkelijk is als het lijkt. 

Assepoester en het glazen plafond

Assepoester en het glazen plafond

Auteur: Laura Lane
Uitgever: Blossom Books
Pagina’s: 128
Uitvoering: Hardback
Verschijningsdatum: 30-06-2021
Prijs: €18,99

Moderne sprookjes: hilarisch en vlijmscherp
Doornroosje, Assepoester, De kleine zeemeermin, Sneeuwwitje… allemaal sprookjes die al jarenlang verteld worden, maar waarin de vrouw elke keer een hulpeloos leven lijdt en wacht tot de magische prins haar komt redden. Auteurs Laura Lane (van o.a. de podcast This Is Why You’re Single) en Ellen Haun (bekend van How to Get Away With Murder) besloten dat het tijd was voor moderne varianten. In deze hilarische, vlijmscherpe versies worden alle vrouwen de held van hun eigen verhaal. Zo beklimt Mulan de rangen van het leger om vervolgens de strijd aan te gaan over haar ongelijke salaris. Wendy leert dat ze nooit een man-boy moet vertrouwen die haar stalkt en de prins van Doornroosje krijgt een lesje in consent (‘Maar ze slaapt,’ zei hij. ‘Je probeert iemand te zoenen die slaapt?’). Een heerlijk cadeau voor iedereen die zin heeft om eens wat andere sprookjes te lezen dan die ons altijd geleerd zijn.
 

De zomer waarin alles veranderde

De zomer waarin alles veranderde

Auteur: Jenny Han
Uitgever: Moon 
Pagina’s: 256
Uitvoering: Paperback
Verschijningsdatum: 15-06-2021
Prijs: €15

Belly Conklin leeft van zomer naar zomer. Alles wat goed en magisch is, gebeurt van juni tot augustus. De winter is slechts een periode waarin Belly de weken aftelt tot de volgende zomervakantie, omdat ze dan niet in het strandhuis, niet bij Susannah, en het allerbelangrijkste, niet bij Jeremiah en Conrad kan zijn. Twee jongens die Belly al kent sinds haar allereerste zomervakantie. Het zijn haar beste vrienden, haar jeugdliefdes en alles daartussenin.

Dan is Belly bijna zestien en breekt die ene zomervakantie aan, die ene prachtige en tegelijkertijd vreselijke zomervakantie, waarin alles verandert. De zomer waardoor Belly’s leven nooit meer hetzelfde zal zijn.

Zomer voor altijd

Zomer voor altijd

Auteur: Jenny Han
Uitgever: Moon 
Pagina’s: 304
Uitvoering: Paperback
Verschijningsdatum: 15-06-2021
Prijs: €15

Twee jaar geleden vertelde Conrad Belly dat ze voor Jeremiah moest kiezen. Sindsdien zijn zij en Jeremiah onafscheidelijk en gaan ze zelfs naar dezelfde universiteit. Alles lijkt perfect. Alleen is hun relatie niet zo fantastisch als Belly had gehoopt. En als Jeremiah de grootste fout maakt die een jongen kan maken, wordt Belly gedwongen om haar gevoelens voor de twee grote liefdes in haar leven onder de loep te nemen en te beslissen waar haar hart echt ligt. Heeft ze wel een toekomst met Jeremiah? En heeft ze Conrad eigenlijk ooit echt los kunnen laten?

De tijd is aangebroken voor Belly om voor eens en altijd te beslissen aan wie haar hart toebehoort.

Val voor jou

Val voor jou

Auteur: Tijan
Uitgever: De Fontein
Pagina’s: 400
Uitvoering: Paperback
Verschijningsdatum: 22-06-2021
Prijs: €18,99

Val voor jou is het eerste deel in de verslavende bestsellerserie Fallen Crest van Tijan. Voor liefhebbers van De Royals en de After-serie, vanaf 16 jaar.

Samantha’s leven staat op zijn kop als haar moeder haar vader verlaat en intrekt bij haar nieuwe vriend. James Kade woont met zijn zoons Mason en Logan in een gigantisch landhuis, en Sam moet tot haar afgrijzen met haar moeder mee.

Mason en Logan Kade zijn berucht in Fallen Crest. Niet alleen zijn ze bad news, ze zijn ook hot en zitten op de rivaliserende High School. Alle meiden willen uit met de broers, maar Sam is niet onder de 

Sahana

Sahana

Auteur: Ruby Coene
Uitgever: Dutch Venture Publishing
Pagina’s: 320
Uitvoering: Paperback
Verschijningsdatum: 14-06-2021
Prijs: €18,95

Zeven Grote Huizen herrezen onder de ruïnes van de vroegere wereldsteden. Zeven Grote Families beloofden de vrede voorgoed te bewaren. De zestienjarige Nyah ziet de zon slechts twee keer per jaar. De rest van de tijd verblijft ze onder de grond. Hier werkt ze voor een van de Grote Families in ruil voor bescherming tegen de straling die de Laatste Oorlog veroorzaakt heeft. Dan ziet Nyah tijdens haar werk gruwelijke beelden van de buitenwereld: het zijn de bebloede velden die ze al jaren in haar dromen ziet. Voordat ze de kans krijgt te achterhalen hoe die verboden beelden in haar dromen terecht zijn gekomen, wordt ze verkocht aan de erfgenaam van de meest beruchte Grote Familie. Nu ze een gevangene is van deze grillige jongen, zal ze nooit meer kans zien de waarheid over haar dromen te achterhalen… tenzij ze vlucht. Al snel blijkt dat ze niet zomaar kan weglopen voor wat haar is overkomen. Om echt vrij te zijn moet ze de laatste restjes van haar veiligheid opgeven en de waarheid achterhalen over haar verleden en de rol die ze speelt in Nieuw-Europa. Pas als ze weet waar ze voor vecht, zal ze kunnen winnen.

Blackout

Blackout

Auteur: Nicola Yoon
Uitgever: Van Goor – Het spectrum
Pagina’s: 192
Uitvoering: Paperback
Verschijningsdatum: 22-06-2021
Prijs: €17,99

Feelgood verhalenbundel van zes gerenommeerde populaire auteurs. Een zomerse hittegolf hult New York in duisternis. Terwijl de chaos in de stad losbarst, vonkt een ander soort elektriciteit… Een eerste ontmoeting. Oude vrienden. Bittere exen. En misschien het begin van iets nieuws. Als de lichten doven, onthullen mensen hun geheimen. De liefde bloeit op, vriendschappen groeien en nieuwe mogelijkheden ontstaan.

Vergif

Vergif

Auteur: Bex Hogan
Uitgever: Imagine YA Books
Pagina’s: –
Uitvoering: Paperback
Verschijningsdatum: 30-06-2021
Prijs: €17,50

De flaptekst is helaas nog niet beschikbaar!

Zwanger van verlangen

Zwanger van verlangen

Auteur: Rob Baetens
Uitgever: Phoenix Books
Pagina’s: –
Uitvoering: Paperback
Verschijningsdatum: 16-06-2021
Prijs: €19,50

Dillan en Caitlín zijn in hun eerste leven onafscheidelijk. Hun zielen zijn met elkaar verweven… Op onverklaarbare wijze raken ze elkaars spoor bijster. Ergens in de Schotse Highlands hangt een flinterdun gordijn van mysterie en spiritualiteit. Dillan geeft zichzelf twee missies in zijn latere leven. Hij wil zijn geliefde Caitlín opsporen en terugvinden. Het wordt een zoektocht naar een eeuwige liefde over de grenzen van de dood heen. Waarom ziet Dillan beelden van de Andalusische zon? Dillan wil de tragische en gruwelijke moord op zijn geliefde wreken. Hij wil de persoon vinden die de dood van Caitlín kan verklaren en het waarom ervan. Welke rol speelt De Moor in het verhaal? Die beide doelen wil hij obsessief realiseren. De liefde tussen echte soulmates gaat nooit over. Hij is Zwanger van verlangen.
 

Breekbaar als glas

Breekbaar als glas

Auteur: Gena Showalter
Uitgever: HarperCollins
Pagina’s: 480
Uitvoering: Paperback
Verschijningsdatum: 16-06-2021
Prijs: €19,99

Welkom in The Forest of Good and Evil, waar sprookjes niet alleen echt zijn, maar ook de toekomst voorspellen…

Prinses Ashleigh Charmaine, beter bekend als de Glasprinses, is geboren met een zwak hart waardoor ze kwetsbaar is, zo breekbaar als glas. In tegenstelling tot haar twee zussen heeft ze ook geen magische krachten, en ze leeft met het idee dat elke dag haar laatste kan zijn. Tot een orakel aankondigt dat het Ashleighs lot is om Assepoester te zijn, met een knappe prins te trouwen en het koninkrijk van Sevon te redden van hun wrede overheersers.

Ashleigh heeft zo haar twijfels over de profetie. Iedereen kijkt op haar neer, tot en met de dieren aan toe! En de prins die ze geacht wordt te betoveren, minacht haar nog het meest. Zal Ashleigh ooit koningin worden zoals haar is voorspeld? Of verliest ze alles wat haar lief is?

De bedrogene: de beminde 2

De bedrogene

Auteur: Kiera Cass
Uitgever: Van Goor – Het Spectrum
Pagina’s: 256
Uitvoering: Paperback
Verschijningsdatum: 29-06-2021
Prijs: €15,99

Het romantische vervolg op succestitel De beminde. Nadat Hollis het koninkrijk Coroa is ontvlucht en de herinnering aan Silas achter zich heeft gelaten, probeert ze zich aan te passen aan het leven in Isolte. De warmte van de Eastoffes is hierbij meer dan welkom. Maar de rust die Hollis heeft gevonden zou weleens verstoord kunnen worden door Etan, een nors neefje met een afkeer van Coroa en iedereen die ervandaan komt. Terwijl de spanningen toenemen, bereikt de onrust in het koninkrijk Isolte een hoogtepunt. De Eastoffes hebben misschien de macht om een tirannieke koning te onttronen, maar alleen met de hulp van Hollis. En dan is er nog de vraag: kan een meisje dat alles kwijt is het lot van haar nieuwe vaderland boven haar eigen geheime verlangens plaatsen? De bedrogene is het sprookjesachtige verhaal dat begint waar De beminde eindigde.

De laatste halte

De laatste halte

Auteur: Casey McQuiston
Uitgever: Z&K
Pagina’s: 400
Uitvoering: Paperback
Verschijningsdatum: 15-06-2021
Prijs: €20

De laatste halte van bestsellerauteur Casey McQuiston gaat over de cynische August, die naar New York City verhuist. Ze gelooft niet in magie, het lot en de overdreven liefde uit de films. Maar dan ontmoet ze een geweldig meisje in de trein. De mysterieuze en charmante Jane weet August op te vrolijken. Er is alleen één groot probleem: Jane ziet er niet alleen uit als een rocker uit de jaren ’70, dat ís ze ook. Jane zit al jaren vast in de trein. August wil haar helpen, maar dan moet ze wel leren geloven in het onmogelijke. ‘De laatste halte’ van Casey McQuiston is een unieke roman met humor, romance én tijdreizen. Eerder verscheen van McQuiston de populaire rom-com ‘Rood, wit & koningsblauw’.

Een tweede aarde

Een tweede aarde

Auteur: Alexandra Monir
Uitgever: Imagine YA Books
Pagina’s: –
Uitvoering: Paperback
Verschijningsdatum: 30-06-2021
Prijs: €17,50

De droom is om een nieuwe kolonie te stichten in de ruimte en de mensheid te redden, maar in het tweede deel slaat deze droom om in een angstaanjagende nachtmerrie. Voor de laatste zes barst een spannende race tegen de klok los om de waarheid over Europa – de maan van Jupiter – te ontdekken. Leo ontrafelt steeds meer geheimen maar kan hij vanaf de aarde Naomi en de crew op tijd waarschuwen voordat zij voet zetten op de maan? De genadeloze strijd drijft Leo en Naomi tot het uiterste … Wie is er nog te vertrouwen? 

Fantasia 2 - Duister verlangen

Fantasia 2 - Duister verlangen

Auteur: Chloé de Meerschman
Uitgever: Beefcake Publishing
Pagina’s: –
Uitvoering: Paperback
Verschijningsdatum: 30-06-2021
Prijs: €20

Deel 2 van de Fantasia-series! Fantasia 2: Duister Verlangen Het klinkt gevaarlijk maar simpel: Jack krijgt van koningin Leonora de opdracht doorheen Fantasia te reizen naar het legendarische zwaard Excalibur, waarmee hij de Zwarte Draak moet doden…

De godden broers - Zomerdrieluik 1

De godden broers

Auteur: Meg Rosoff
Uitgever: Luitingh Sijthoff
Pagina’s: 192
Uitvoering: Hardback
Verschijningsdatum: 22-06-2021
Prijs: €19,99

De Godden broers van Meg Rosoff (de auteur van Hoe ik nu leef) is een tijdloze en onweerstaanbare YA-roman voor alle leeftijden. Dit is het verhaal van één prachtige zomer – de zomer waarin alles verandert.

In een vakantiehuis aan zee, in een grote, rommelige familie, kijkt één tiener toe hoe de rest van de familie de zwoele dagen doorbrengt met wijn drinken, spelletjes spelen en het plannen van een bruiloft. Maar dan verschijnen de Godden-broers: de onweerstaanbare, charmante, sexy Kit en de knorrige, stille Hugo. Opeens bevindt er zich een slang in dit paradijs – en de consequenties zullen verschrikkelijk zijn…

Wattek en Wente - Nu, straks en toen

Wattek en Wente - cover

Auteur: Frans Rouwhorst
Uitgever: Gopher B.V.
Pagina’s: 408
Uitvoering: Paperback
Verschijningsdatum: 10-06-2021
Prijs: €19,75

Wattek en Wente is een hilarische en tegelijkertijd grimmige roman die zich in de nabije toekomst afspeelt. Het is een verhaal over jongeren en verzet, prille liefde en opstandigheid in een wereld zonder franje. Hier wordt de strijd om opvolging en de macht zonder compassie gestreden. Na een ellendige onderlinge strijd tussen burgers besluit het leger in te grijpen. Het land wordt nu geregeerd door officieren die onder leiding staan van een duistere figuur die de Landsvader wordt genoemd. Tegenstanders worden opgepakt en naar modderige velden gestuurd, waar ze in roestige containers moeten wonen. Deze kampen worden Subsoles genoemd. Wente groeit op in zo’n troosteloos oord. Ze is een aantrekkelijk meisje dat de aandacht trekt van een belangrijk man. Tot haar verbazing ontvangt ze van meneer Detlev toestemming om naar het deftige Omnia Fausta te gaan, een school voor bevoorrechte tieners. Daar ontmoet ze Wattek, een rebelse jongen die familie is van de Landsvader. Maken deze tieners deel uit van een vooropgezet plan? Krijgt hun liefde een kans in een meedogenloze tijd?

De vlucht van de zeemeeuw

De vlucht van de zeemeeuw

Auteur: Greet Beukenkamp
Uitgever: Clavis Uitgeverij
Pagina’s: –
Uitvoering: Hardback
Verschijningsdatum: 28-06-2021
Prijs: €17,95

Een aangrijpend boek over waar pesten toe kan leiden, voor lezers vanaf 12 jaar. Klas 2d gaat op schoolkamp naar Terschelling onder begeleiding van twee leraren en twee moeders. De stemming is uitgelaten. Maar algauw blijkt dat een groepje jongens, dat het hele jaar door de sfeer op school al verziekt met pesterijen, niet van plan is om nu in te binden. In tegendeel. Het is alsof tijdens de kampweek alle remmen losgaan, wat voor één van de leerlingen fataal afloopt.

Heb je deze posts al gelezen?

Mei: Rivalen & Romantiek

De Limited Edition van Powerless, geschreven door Lauren Roberts, is verschenen met:
Hardcover
Stofomslag met folie
Sprayed edges
Auteursbrief
Digitaal gesigneerde bookplate van Lauren Roberts
In de box vond je onderstaande items:
Collectible pin
4 Collectible TBR-cards met als thema ‘De Notulist’ gemaakt door Bibi van Leeuwen (@bibi.illustration)
Artprint gemaakt door Bibi van Leeuwen
Zwaardje te gebruiken als boekenlegger
Etui
Paarse pen
Annotation guide A5
Totebag met paarse opdruk
Booktabs

Inschrijven voor volgende maand? Klik hier om je in te schrijven voor de So Many Pages boekenbox!

Toegevoegd aan winkelwagen

Het product is succesvol toegevoegd aan je winkelwagen!