Het geheugenboek| Lara Avery | Recensie | So Many Pages

Recensie: het geheugenboek

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest

Deze recensie van het geheugenboek is geschreven door Marcella. Wil je meer van Marcella zien? Volg haar op Instagram (@mars_leest)!

Het geheugenboek - intekst foto

Flaptekst ‘het geheugenboek’

De 17-jarige Sammie weet precies wat ze wil: met de hoogste cijfers haar eindexamen halen en het kleine plaatsje waar ze woont voorgoed de rug toekeren. Dan hoort ze dat ze een zeldzame ziekte heeft die haar herinneringen van haar zal stelen. En zo wordt het geheugenboek geboren. Sammie schrijft aan haar toekomstige zelf: over waar ze haar studieboeken opbergt, op wie ze verliefd is en wie haar hart heeft gebroken, en over haar oude jeugdvriend die er alles aan doet haar aan het lachen te maken, en haar tot het einde toe te steunen…

Het geheugenboek van Lara Avery zal gegarandeerd je hart breken. Houd je zakdoekjes maar klaar!

Recensie

“Pak me mijn lichaam af, prima, dat gebruikte ik toch niet echt. (…) Maar niet mijn hersenen, mijn echte relatie met de wereld! Ik moet bijkomen, wat een verhaal. Dit boek is serieus een rollercoaster van emoties. Ik heb gelachen om dit boek, ik heb willen vloeken, ik wilde het boek wegsmijten, ik heb gehuild, en ga zo nog maar door.

Het boek gaat over Sammie McCoy, en ik hou van Sammie. Ze heeft een zeldzame ziekte (Niemann-Pick, type C, en rustig maar: Sammie legt precies uit wat dit is). Kort gezegd: Ze zal haar herinneringen verliezen. Daarom schrijft ze alles op voor ‘toekomstige Sam. En met ‘alles’ bedoel ik ook echt alles: liefde, school, vrienden, familie, alles komt aan bod.

Lara Avery tovert met woorden. Er staan zinnen in dit boek die ik wil hebben op een hangertje aan een ketting. Zoals: ‘Er is geen ‘zullen’ of ‘kunnen’ meer voor mij. Dingen zijn gewoon.’ Ik brak na het lezen van die zin. Dit is niet wat ik wil voor Sammie. Het boek is zo geschreven dat ik in haar hoofd zit. En alles mee maak: haar aftakeling, maar ook haar groei in bepaalde dingen. Naast de verdrietige dingen staat schrijfster Lara ook stil bij de positieve dingen. Ze heeft Sammie ‘echt’ gemaakt. En dat is wat dit boek perfect maakt, en waardoor ik zo mee leef met Sammie. Ik raad dit boek aan. Het zet je weer met beide benen op de grond. Ga naar de winkel (of webshop) en koop dit boek, en tissues: deze zul je nodig hebben.

Recensie geschreven door Marcella:

Hoi! Ik ben Marcella, *fluistert* en ik ben 32 jaar. Samen met mijn man en dochtertje woon ik in Emmeloord.
Een hobby van mij is, net als van velen van jullie verwacht ik, lezen. En daarom ben ik een tijd geleden actiever geworden in het bookstagramwereldje en dat vind ik superleuk. Heerlijk kletsen over boeken, mijn oneindige TBR stapel aanvullen en prachtige boekenkasten van anderen bekijken. Ik zou het leuk vinden als je me komt volgen, ik volg je graag terug!  Wil je meer van Marcella zien? Volg haar op Instagram (@mars_leest)!

Boekenbox proberen?

Wist je dat So Many Pages een boekenbox heeft met Young Adult boeken zoals het geheugenboek? Elke maand het leukste boek, exclusieve goodies en persoonlijke note van de auteur! Klik hier voor meer informatie

Heb je deze posts al gelezen?

Spring Bookbox

Inhoud:
NL boek: Love at first Knight van Megan Clawson
Bookplate gesigneerd door Megan Clawson
EN Boek: Just for the Summer van Abby Jimenez 
Bookplate gesigneerd door Abby Jimenez
Auteursbrief van Megan Clawson en/of Abby Jimenez
A5 Stickervel
Paginahouder
Drie boekenleggers
Een artprint gemaakt door Ashley Osayande
Een limonadeglas met rietje
Washi tape gemaakt door Marijke Buurlage

Toegevoegd aan winkelwagen

Het product is succesvol toegevoegd aan je winkelwagen!