Recensie: 'Sex And The Shitty' - Laurien Vereecken | Ontdek ze bij So Many Pages

Recensie: ‘Sex And The Shitty’ – Laurien Vereecken

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Sex and the shitty

Toen ik enkele maanden geleden op Boektopia liep, was het mijn mama die het boek Sex and the Shitty van Laurien Vereecken vast nam. De cover spreekt natuurlijk meteen aan met zo’n titel en fel roze achtergrond. Ook ik dacht meteen ‘oh, kei leuk maar ik lees eigenlijk amper Nederlands’. Mama zei dan weer ‘dit lijkt me een heel leuk boek maar misschien ben ik te oud voor zo’n verhaal’. We lieten het uiteindelijk liggen. Spoiler alert: foute keuze Maui en mama! Intussen kreeg ik van Lannoo een recensie-exemplaar en ik kan alvast één goede raad meegeven: als je dit boek ziet liggen, maak niet dezelfde fout als mij en pak het alsjeblieft mee!

Het verhaal

In Sex and the Shitty volgen we het leven van Merel Jacobs, een gewone twintiger die in Gent woont. Net zoals iedereen probeert ze haar weg in het leven te vinden, maar met al die koppels rond zich, is dat toch niet altijd even gemakkelijk. Merel is namelijk single en soms voelt dat wel eens aan als een buitenbeentje zijn. Het is niet dat Merel niet date, maar er is precies niemand die haar aandacht kan vasthouden. En dan onmoet ze de betoverende en spontane Nina.

Herkenbaar en hilarisch

Ik wist niet helemaal wat ik moest verwachten van dit boek maar laat ik alvast zeggen dat het mijn verwachtingen te boven ging! Merels verhaal voelt erg herkenbaar en gewoon echt uit het leven geplukt, gewoon fantastisch! Laurien gooit er dan ook nog eens een flinke portie humor in die ervoor zorgt dat je volledig wordt meegezogen in het verhaal. Merel blijkt een hilarische meid en ook haar vriendengroep is zo’n gezellige bende dat je stiekem wenst dat ze echt bestaan.

Sex and the Shitty brengt echter niet alleen humor maar toont ook echt hoe verwarrend het leven van een twintiger wel kan zijn. Van vragen over jezelf tot twijfels over je geaardheid, Laurien brengt het allemaal op een heel realistische en speelse manier. Eerlijk? Ik zou graag meer zoals Merel in het leven staan. Ze lijkt me zo’n vlot en fijn persoon, ik was helemaal verkocht aan het hoofdpersonage!   

Ja, ik ben verkocht!

Ik ben door dit boek gevlogen! Als ik niet zo moe was geweest de week dat ik dit boek las, is dit zeker een boek dat ik in één keer zou uitlezen. Naast de korte hoofdstukken en text message conversaties (ja, ik houd daar toch wel echt van in boeken), heeft Laurien ook gewoonweg een super aangename schrijfstijl. Het is alsof je het verhaal van Merel echt mee beleeft in plaats van het simpelweg te lezen.

Ik heb altijd al een beetje een haat-liefde relatie gehad met Nederlandse boeken lezen. Vroeger las ik ze enorm veel, en ineens ben ik dan overgeschakeld naar Engelstalige boeken. Na het lezen van Sex and the Shitty heb ik echter weer zoiets van: oké, ik moet Nederlandstalige boeken toch weer wat meer een kans gaan geven! Laat dat mijn laattijdig goed voornemen voor dit jaar zijn. En toekomstige boeken van Laurien Vereecken gaan so-wie-so op mijn TBR lijstje, dat is zeker! Enne, mijn kopie leen ik binnenkort natuurlijk eens uit aan mijn mama!

 

sex and the shitty

Over de auteur

Maui is online marketeer en copywriter in het dagelijks leven. Na de uren kan je haar vaak op een concert vinden, waar ze ook al eens graag recenseert en/of foto’s maakt. Verder is Maui helemaal verzot op haar twee hondjes Chicca en Torva. Lezen en schrijven zit al van kleins af aan in haar bloed, vandaar dat ze ook de bloggers van So Many Pages vervoegde.

Alle artikelen van Maui →

Laurien Vereecken - Nederlands - Paperback

Merel Jacobs is gewoon zoals iedereen, alleen een beetje anders dan de meeste mensen die ze kent. Ze is namelijk single, iets wat in essentie niet speciaal is, maar tijdens de zoveelste babyshower weleens zo voelt. Merel gaat op dates (soms), swipet op apps (met frisse tegenzin) en staat open voor de liefde (als open dicht zou kunnen betekenen), maar niemand lijkt haar aandacht vast te kunnen houden. Tot ze de leuke Nina ontmoet.

Heb je deze posts al gelezen?

Mei: Rivalen & Romantiek

De Limited Edition van Powerless, geschreven door Lauren Roberts, is verschenen met:
Hardcover
Stofomslag met folie
Sprayed edges
Auteursbrief
Digitaal gesigneerde bookplate van Lauren Roberts
In de box vond je onderstaande items:
Collectible pin
4 Collectible TBR-cards met als thema ‘De Notulist’ gemaakt door Bibi van Leeuwen (@bibi.illustration)
Artprint gemaakt door Bibi van Leeuwen
Zwaardje te gebruiken als boekenlegger
Etui
Paarse pen
Annotation guide A5
Totebag met paarse opdruk
Booktabs

Inschrijven voor volgende maand? Klik hier om je in te schrijven voor de So Many Pages boekenbox!

Toegevoegd aan winkelwagen

Het product is succesvol toegevoegd aan je winkelwagen!