De Erfenis | Jennifer Lynn Barnes | Recensie | So Many Pages

Recensie: de erfenis

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Deze recensie van de erfenis is geschreven door Paris. Wil je meer van Paris zien? Volg haar op Instagram (@booksandparis_) of bezoek haar blog De erfenis recensie De erfenis is geschreven door Jennifer Lynn Barnes. Het boek is uit het Engels vertaald door Elise Kuip. Het boek kwam in 2021 uit bij uitgeverij Blossom Books. Het is een hardcover van 392 pagina’s. Het is een Young Adult . “Opeens voelde het alsof ik een arena in was gestapt zonder de regels van het spel te kennen.” –Pagina 36 in ‘de erfenis’.

Flaptekst ‘de erfenis’:

De toekomst van Avery Grambs en haar halfzus ziet er niet al te rooskleurig uit. Samen kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen en uitzicht op betere tijden is er niet. Totdat Avery hoort dat ze een fortuin heeft geërfd van een filantroop die ze nog nooit ontmoet heeft… en niemand weet waarom. Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne in ontvangst te kunnen nemen, moet Avery voldoen aan één voorwaarde: ze moet per direct intrek nemen in Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie (inclusief vier knappe kleinzoons) die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery?

Wat vind ik van de erfenis?

Allereerst: wat een prachtige cover. Als je goed kijkt zie je dat er al onderwerpen uit het boek in verwerkt zijn. Zoals de sleutel, het zilveren mes en de glazen ballerina. Ook door de quotes werd ik nieuwsgierig naar het boek: “Het is alles of niets. Laat het spel beginnen.” – Quote op cover ‘de erfenis’. In de eerste instantie leek het boek mee een beetje cliché: een arm meisje krijgt ineens veel geld etc. Maar tijdens het lezen van het boek was dat niet zo. Het boek zit goed in elkaar en Jennifer Lynn Barnes heeft het boek heel overtuigend geschreven. Het is op een realistische manier geschreven. Avery Grambs is een heel leuk personage. Ze is goed beschreven, waardoor ik me in haar kon inleven. Haar zus Libby vind ik ook een leuk personage. Beide personages hebben echt een eigen karakter. Als je het boek openslaat zie je een stamboom van de familie Hawthorne. De familie is niet ingewikkeld uit elkaar te houden, maar het is wel leuk omdat je zo een extra goed beeld krijgt van de personages. Dit moest een vergissing zijn. Een man die ik nog nooit had ontmoet, had me zojuist miljarden geschonken. Dat soort dingen gebeuren niet, punt. – Quote bij flaptekst ‘de erfenis’. Het boek leest zo ontzettend vlot. Vanaf de eerste pagina werd ik het boek al ingetrokken. Ik heb hem in één dag uit gelezen, omdat ik hem niet weg heb kunnen leggen. Ik kan niet wachten op het tweede deel! Het is nu ook wel duidelijk dat ik dit boek 5 sterren geef en dat ik er ontzettend van genoten heb. Dit boek zal ik vaak herlezen én dat jullie zullen aan het eind van het jaar bij mijn ‘favorieten van 2021’ dit boek in het lijstje zien staan. Ik vond hem écht geweldig. Blossom Books, bedankt voor dit recensie-exemplaar. 5 sterren

Recensie geschreven door Paris:

Ik ben Paris en lees en schrijf heel graag. Zo recenseer ik ook boeken op mijn boekenblog ‘Books And Paris’ en vind ik het ontzettend leuk dat ik nu ook voor So Many Pages mag gaan recenseren. Ook heb ik al het uitgegeven boek ‘verdwaald in 1480’ geschreven en lees ik bijna alle genres, alhoewel Young Adult mijn favoriete genre is. Wil je meer van Paris zien? Volg haar op Instagram (@booksandparis_) of bezoek haar blog!

Boekenbox proberen?

Wist je dat So Many Pages een boekenbox heeft met Young Adult boeken zoals Schim en Schaduw? Elke maand het leukste boek, exclusieve goodies en persoonlijke note van de auteur! Klik hier voor meer informatie

Heb je deze posts al gelezen?

Rage and ruin voorkant

Recensie: Rage and ruin

Jennifer heeft het met dit boek weer gepresteerd om een geweldig verhaal neer te zetten. Ondanks dat het alweer het tweede boek in deze serie, en 6e boek in deze wereld is, weet ze het toch voor elkaar te krijgen om elke keer weer een geheel nieuw plot toe te voegen.

Recensie: Een leven op wielen

You never know how strong you are until being strong is your only choice…
Mathijs de Waard is een veelbelovende profwielrenner. Als het wedstrijdseizoen afgelopen is gaat hij voor het eerst sinds tijden weer eens met zijn vrienden stappen. Mathijs, Tim en René komen echter nooit aan in het café waar ze hebben afgesproken.
Onderweg gebeurt er een heftig ongeluk dat zowel fysiek als mentaal diepe wonden achterlaat. Het leven van de vrienden zal nooit meer hetzelfde worden, hoe goed deze wonden ook genezen. Problemen die lang weggestopt zijn geweest komen aan de oppervlakte en moeten geconfronteerd worden. Zullen ze sterk genoeg zijn om dit samen te doorstaan en verder te gaan met hun leven?