13 Minuten | Sarah Pinborough | Recensie | So Many Pages

Recensie: 13 minuten

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest

Deze recensie van 13 Minuten is geschreven door Laura. Wil je meer van Laura zien? Volg haar op haar blog of op Instagram

13 minuten - intekst foto

Geweldig opgebouwd met realistische personages

Tasha ontwaakt in het ziekenhuis nadat ze 13 minuten dood is geweest. Ze werd op zaterdag ochtend gevonden in een rivier en ze kan zich niets meer herinneren na donderdag middag. Becca was vroeger bevriend met Tasha, maar Tasha werd mooi en populair en Becca bleef Becca. Zo groeiden ze uit elkaar, maar na het ongeluk ging Becca toch op bezoek in het ziekenhuis bij haar oude vriendin. Na dit bezoek wil Tasha terug vrienden worden met Becca en samen uitzoeken hoe ze in de rivier is gekomen.

Het eerste deel van het boek is een inleiding in het verhaal. Hier maak je kennis met de personages en kom je de bekende feiten van het ongeval te weten. Na dit deel begint de zoektocht naar wat er werkelijk gebeurd is die nacht. Om het boek op deze manier in te delen was een goede keuze, want hoewel er niet veel gebeurt in het eerste deel, is het toch noodzakelijk om iedereen te leren kennen en al iets te weten over het ongeval. Dat er niet veel gebeurt in dit deel maakt het verhaal niet saai, want je wilt deze informatie hebben voor de rest van het verhaal. Vanaf het tweede deel begint de spanning pas echt. Hier begin je mee te denken met de personages om uit te zoeken wat er is gebeurd.

Het verhaal wordt voornamelijk verteld vanuit twee personages. Natasha, Tasha, het meisje dat is gevonden in de rivier en Rebecca, Becca, het meisje dat vroeger beste vrienden was met Tasha. Het is zeer interessant om het boek in deze twee perspectieven te lezen, zo lees je hoe het slachtoffer en een buitenstaander met het voorval omgaan.
Tasha en Becca zijn totaal verschillende personages. Tasha is mooi, populair en iedereen wilt vrienden met haar zijn terwijl Becca een onopvallend persoon is, met bijna geen vrienden en die maar al te graag terug vrienden wilt worden met Tasha. Hoewel de personages niet altijd even sympathiek overkomen, zijn ze wel menselijk. Een duidelijk voorbeeld zijn hun vrienden. Becca is bevriend met Hannah, een nobody, maar een geweldige vriendin. Hannah is altijd aardig tegen iedereen, maar Becca schaamt zich dat ze vrienden met haar is. Tasha werd mooi en wou dan ook alleen omgaan met andere mensen zoals zij, waardoor ze niets meer te maken wou hebben met Becca.

13 minuten is een spannend verhaal dat geweldig is uitgewerkt. De opbouw van het boek in verschillende delen zorgt ervoor dat het verhaal overzichtelijk is. De personages zijn zeer realistisch, ze kunnen soms onsympathiek overkomen, maar dit maakt ze alleen maar menselijker.

Recensie geschreven door Laura:

Ik ben Laura en mijn hobby is lezen. Ik hou ervan om over boeken te praten en om recensies te schrijven, daarom ben ik met een boekenblog en een Bookstagram gestart. Hierin deel ik graag mijn mening over gelezen boeken.  Wil je meer van Laura zien? Volg haar op haar blog of op Instagram

Boekenbox proberen?

Wist je dat So Many Pages een boekenbox heeft met Young Adult boeken zoals 13 Minuten? Elke maand het leukste boek, exclusieve goodies en persoonlijke note van de auteur! Klik hier voor meer informatie.

Heb je deze posts al gelezen?

Rage and ruin voorkant

Recensie: Rage and ruin

Jennifer heeft het met dit boek weer gepresteerd om een geweldig verhaal neer te zetten. Ondanks dat het alweer het tweede boek in deze serie, en 6e boek in deze wereld is, weet ze het toch voor elkaar te krijgen om elke keer weer een geheel nieuw plot toe te voegen.

Recensie: Een leven op wielen

You never know how strong you are until being strong is your only choice…
Mathijs de Waard is een veelbelovende profwielrenner. Als het wedstrijdseizoen afgelopen is gaat hij voor het eerst sinds tijden weer eens met zijn vrienden stappen. Mathijs, Tim en René komen echter nooit aan in het café waar ze hebben afgesproken.
Onderweg gebeurt er een heftig ongeluk dat zowel fysiek als mentaal diepe wonden achterlaat. Het leven van de vrienden zal nooit meer hetzelfde worden, hoe goed deze wonden ook genezen. Problemen die lang weggestopt zijn geweest komen aan de oppervlakte en moeten geconfronteerd worden. Zullen ze sterk genoeg zijn om dit samen te doorstaan en verder te gaan met hun leven?