13 Minuten | Sarah Pinborough | Recensie | So Many Pages

Recensie: 13 minuten

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest

Deze recensie van 13 Minuten is geschreven door Laura. Wil je meer van Laura zien? Volg haar op haar blog of op Instagram

13 minuten - intekst foto

Geweldig opgebouwd met realistische personages

Tasha ontwaakt in het ziekenhuis nadat ze 13 minuten dood is geweest. Ze werd op zaterdag ochtend gevonden in een rivier en ze kan zich niets meer herinneren na donderdag middag. Becca was vroeger bevriend met Tasha, maar Tasha werd mooi en populair en Becca bleef Becca. Zo groeiden ze uit elkaar, maar na het ongeluk ging Becca toch op bezoek in het ziekenhuis bij haar oude vriendin. Na dit bezoek wil Tasha terug vrienden worden met Becca en samen uitzoeken hoe ze in de rivier is gekomen.

Het eerste deel van het boek is een inleiding in het verhaal. Hier maak je kennis met de personages en kom je de bekende feiten van het ongeval te weten. Na dit deel begint de zoektocht naar wat er werkelijk gebeurd is die nacht. Om het boek op deze manier in te delen was een goede keuze, want hoewel er niet veel gebeurt in het eerste deel, is het toch noodzakelijk om iedereen te leren kennen en al iets te weten over het ongeval. Dat er niet veel gebeurt in dit deel maakt het verhaal niet saai, want je wilt deze informatie hebben voor de rest van het verhaal. Vanaf het tweede deel begint de spanning pas echt. Hier begin je mee te denken met de personages om uit te zoeken wat er is gebeurd.

Het verhaal wordt voornamelijk verteld vanuit twee personages. Natasha, Tasha, het meisje dat is gevonden in de rivier en Rebecca, Becca, het meisje dat vroeger beste vrienden was met Tasha. Het is zeer interessant om het boek in deze twee perspectieven te lezen, zo lees je hoe het slachtoffer en een buitenstaander met het voorval omgaan.
Tasha en Becca zijn totaal verschillende personages. Tasha is mooi, populair en iedereen wilt vrienden met haar zijn terwijl Becca een onopvallend persoon is, met bijna geen vrienden en die maar al te graag terug vrienden wilt worden met Tasha. Hoewel de personages niet altijd even sympathiek overkomen, zijn ze wel menselijk. Een duidelijk voorbeeld zijn hun vrienden. Becca is bevriend met Hannah, een nobody, maar een geweldige vriendin. Hannah is altijd aardig tegen iedereen, maar Becca schaamt zich dat ze vrienden met haar is. Tasha werd mooi en wou dan ook alleen omgaan met andere mensen zoals zij, waardoor ze niets meer te maken wou hebben met Becca.

13 minuten is een spannend verhaal dat geweldig is uitgewerkt. De opbouw van het boek in verschillende delen zorgt ervoor dat het verhaal overzichtelijk is. De personages zijn zeer realistisch, ze kunnen soms onsympathiek overkomen, maar dit maakt ze alleen maar menselijker.

Recensie geschreven door Laura:

Ik ben Laura en mijn hobby is lezen. Ik hou ervan om over boeken te praten en om recensies te schrijven, daarom ben ik met een boekenblog en een Bookstagram gestart. Hierin deel ik graag mijn mening over gelezen boeken.  Wil je meer van Laura zien? Volg haar op haar blog of op Instagram

Boekenbox proberen?

Wist je dat So Many Pages een boekenbox heeft met Young Adult boeken zoals 13 Minuten? Elke maand het leukste boek, exclusieve goodies en persoonlijke note van de auteur! Klik hier voor meer informatie.

Heb je deze posts al gelezen?

Breekbaar als glas

Recensie: Breekbaar als glas

Het boek start met de geboorte van Ashleigh.
Een prachtig klein meisje, was het niet dat ze blauw geboren werd.
Ze heeft het namelijk zeer moeilijk met ademhalen en haar jonge leven
van start te laten gaan omdat ze geboren is met een zeer kwetsbaar en misvormd hart.
Zo kwetsbaar als glas.

Drakenhart voorkant

Recensie: drakenhart van Ursula Visser

Mara is besmet door het bloed van een draak. Zij is vervloekt, de kans dat ze het zal overleven is klein.
Ze wordt verbannen uit haar huis, en zal haar dorp moeten verlaten. Vergezeld met een aantal andere mensen en draken.
Mara gaat mee doen aan de Dragonder, dit is een jaarlijks toernooi (racen op een draak, hoe cool is dat! En gevaarlijk natuurlijk). Ze heeft een lange weg te gaan, zowel om te winnen als om haar Drakenhart te omarmen, en het te overleven.

Storm and fury recensie

Recensie: Storm and Fury

Aangezien ik groot fan ben van Jennifer haar boeken sinds ik de Lux serie heb gelezen, was dit natuurlijk een auto buy boek. En hier heb ik zeker geen spijt van. Ten eerste is de limited edition versie alleen al een must om te hebben met z’n holografische cover en turquoise sprayed edges. En ten tweede is het verhaal ook nog eens geweldig. Het boek is in Nederland uitgegeven door Zomer & Keuning.