Als morgen niet bestaat | Jeniffer Armentrout | Recensie | So Many Pages

Recensie: als morgen niet bestaat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest

Deze recensie van Als morgen niet bestaat is geschreven door Marloes. Wil je meer van Marloes zien? Volg haar op Instagram of bezoek haar blog

Als morgen niet bestaat - intekst foto

Waar gaat het boek over?

De zeventienjarige Lena is de hoofdpersoon in ‘Als morgen niet bestaat’ van Jennifer L. Armentrout. Het ene moment heeft zij nog een vriendengroep, een wederzijdse verliefdheid en grootse plannen voor haar studententijd. Dat verandert als ze na een feestje met vier vrienden betrokken raakt bij een auto-ongeval. Lena is de enige die het overleeft. Ze wordt verteerd door schuldgevoel, kruipt in haar schulp en duwt iedereen van zich af. Deze young adult-roman van bestsellerauteur Jennifer L. Armentrout, ook bekend van de Lux-serie, stelt de vraag: kun je ooit weten wanneer je op het punt staat een enorme fout te maken? ‘Als morgen niet bestaat’ is aangrijpend van begin tot eind.

Wat vond ik ervan?

Ik vond het in het begin wat moeilijk om doorheen te komen, en heb ook echt een aantal keer op het punt gestaan om het boek weer in de kast te zetten, voornamelijk omdat het heel langdradig was en allemaal erg uitgebreid geschreven was en ik er gewoon niet doorheen kon komen. Maar wat ben ik blij dat ik heb doorgelezen! De eerste paar hoofdstukken was moeilijk in te komen maar stukje bij beetje ging het steeds beter en zat ik opeens volledig in het boek en kon ik hem niet meer weg leggen en werd het verhaal steeds boeiender en emotioneler.

Het verhaal bestaat uit meerdere delen, ‘gisteren’, ‘vandaag’ en ‘morgen’ over voor het ongeluk, wat gebeurde er de tijd voor het ongeluk en hoe is het precies gebeurd, tijdens het ongeluk en haar ziekenhuis periode en de periode daarna, hoe gaat ze met alles om, met haar verdriet, haar schuldgevoelens, en haar stiekeme verliefdheid op haar buurjongen Sebastian. 

De schrijfstijl was fijn en las ook lekker vlot weg. Hoewel het soms wat langdradig was vond ik dat behalve in het begin niet heel storend, zodra je in het verhaal zit, zit je er ook echt helemaal in en wil je het liefst verder lezen.

De verhaallijn is mooi, en een goed onderwerp met een boodschap voor de jongeren maar ook zeker voor de oudere die dit boek lezen. Het boek is ontroerend en soms ook hartverscheurend, ik heb heel wat keer met een zakdoek vol tranen dit verhaal gelezen. De schuldgevoelens en het verdriet van Lena zijn op sommige momenten zo heftig dat ik ook echt in het boek wilde kruipen en haar even een dikke knuffel wilde geven.

Kortom; Als morgen niet bestaat is een heel mooi geschreven boek. Over hoe het leven door een verkeerde beslissing alles kan veranderen en het omgaan met schuldgevoelens. Het is een meeslepend boek waar iedereen zich op sommige momenten wel in kan vinden.

4 Sterren

Recensie geschreven door Marloes:

Ik ben Marloes, 30 jaar en gek op lezen. Young adult is zeker een van mijn favoriete genres, naast new adult en feelgood. Sinds vorig jaar ben ik mijn eigen bookstagram @reading.the.books begonnen en begin dit jaar een eigen blog www.readingthebooks.nl Super spannend maar heel leuk. En nu mag ik recensies schrijven voor So Many Pages heel tof! 🙂 Wil je meer van Marloes zien? Volg haar op Instagram of bezoek haar blog

Boekenbox proberen?

Wist je dat So Many Pages een boekenbox heeft met Young Adult boeken zoals Als morgen niet bestaat? Elke maand het leukste boek, exclusieve goodies en persoonlijke note van de auteur! Klik hier voor meer informatie.

Heb je deze posts al gelezen?

Recensie: Een leven op wielen

You never know how strong you are until being strong is your only choice…
Mathijs de Waard is een veelbelovende profwielrenner. Als het wedstrijdseizoen afgelopen is gaat hij voor het eerst sinds tijden weer eens met zijn vrienden stappen. Mathijs, Tim en René komen echter nooit aan in het café waar ze hebben afgesproken.
Onderweg gebeurt er een heftig ongeluk dat zowel fysiek als mentaal diepe wonden achterlaat. Het leven van de vrienden zal nooit meer hetzelfde worden, hoe goed deze wonden ook genezen. Problemen die lang weggestopt zijn geweest komen aan de oppervlakte en moeten geconfronteerd worden. Zullen ze sterk genoeg zijn om dit samen te doorstaan en verder te gaan met hun leven?

Kom je spelen-min

Recensie: Kom je spelen?

Kassie kan zien wanneer en hoe mensen dood gaan. Als ze voorspelt dat meerdere mensen
op dezelfde manier zullen sterven, wordt ze naar een psycholoog gestuurd. Als Adam
Brandt in contact komt met “probleemgeval” Kassie, heeft hij geen idee van haar invloed op
zijn leven. Adam lijkt de enige Kassie echt gelooft. Hij kan haar problemen er echter niet
goed bij hebben als blijkt dat zijn vrouw Faith een miskraam heeft gehad en wegzakt in een
depressie.

Weerstand

Recensie: Weerstand

Het liet me ook echt nadenken over bepaalde dingen: als er een pil was waardoor je rustig in slaap kon vallen voor die tijd, zal ik die dan nemen? Wat zal ik op zo’n moment nou echt belangrijk vinden? Wie wil ik zien?