Amari en de nachtwachters | B.B. Alston | Recensie | So Many Pages

Recensie: Amari en de nachtwachters

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest

Deze recensie van het geheugenboek is geschreven door Marcella. Wil je meer van Marcella zien? Volg haar op Instagram (@mars_leest)!

Amari en de nachtwachters - intekst foto

Flaptekst Amari en de nachtwachters

Het eerste deel in een nieuwe serie vol humor, magie en avontuur, voor fans van Percy Jackson en Nevermoor.

Amari Peters heeft altijd al gedacht dat haar vermiste broer Quinten nog leeft. Op een dag vindt ze in zijn kast een geheimzinnige, tikkende koffer, met daarin een uitnodiging voor een test bij het Bureau voor Bovennatuurlijke Zaken. Dáár zou haar broer kunnen zijn! Maar dan moet ze wel even heel snel gaan geloven in dingen als tovenaars, elfjes, buitenaardse wezens en andere bovennatuurlijke zaken…

In deze nieuwe wereld kan Amari achterhalen wat er met Quinten is gebeurd. Maar dat is lastig als een slechte tovenaar de touwtjes in handen heeft, haar leeftijdsgenoten háár als een bedreiging zien en haar eigen bovennatuurlijke talent bovendien hartstikke illegaal blijkt. Hoe kan ze de test van het Bureau doorstaan?

Recensie

Amari haar broer, Quinten, is vermist. Zij geeft niet op tot ze hem gevonden heeft. Dat ze op het Bureau voor Bovennatuurlijke Zaken beland (dankzij een koffer die haar broer voor heeft achtergelaten) laat haar nog steeds hoop houden om hem te vinden.

Wel moet ze ineens openstaan voor de bovennatuurlijke wereld, waarvan ze eerst geen weet had. En daarnaast blijkt zij ook nog een illegaal bovennatuurlijk talent te hebben, wat het niet makkelijker maakt in deze situatie.

Het verhaal klonk me geweldig in de oren. Het onderwerp is wel risico: of het is een verhaal wat er echt uitspringt of van zo’n verhaal gaan er dertien in een dozijn.

En gelukkig bleek het eerste waar! Wauw, wat een geweldig boek. Het was zo leuk om me te wanen in deze bovennatuurlijke wereld. Wat heeft de auteur een fantasie. Deze fantasie wereld was voor mij echt vernieuwend. Je kan er van alles tegen komen, je kan het zo gek nog niet bedenken of het blijkt te bestaan. (Vliegende schepen, familie van Helsing, mensen zonder gezicht,  draken, mannenvanger, ik stop maar: anders bereik ik nog mijn maximum van woorden haha)

De schrijfstijl is ook heel vlot. Het boek is jeugdig geschreven, dus ook zeer geschikt voor de jongere lezers onder ons. Maar het is ook niet kinderachtig, ik (als 32jarige) heb er echt van genoten.

Heb jij zin in een vernieuwend magisch boek? Dan is dit boek zeker wat voor jou. Ik ben zeer benieuwd wat het volgende boek is wat uit de handen van deze auteur komt.

5 sterren

Recensie geschreven door Marcella:

Hoi! Ik ben Marcella, *fluistert* en ik ben 32 jaar. Samen met mijn man en dochtertje woon ik in Emmeloord. Een hobby van mij is, net als van velen van jullie verwacht ik, lezen. En daarom ben ik een tijd geleden actiever geworden in het bookstagramwereldje en dat vind ik superleuk. Heerlijk kletsen over boeken, mijn oneindige TBR stapel aanvullen en prachtige boekenkasten van anderen bekijken. Ik zou het leuk vinden als je me komt volgen, ik volg je graag terug!  Wil je meer van Marcella zien? Volg haar op Instagram (@mars_leest)!

Boekenbox proberen?

Wist je dat So Many Pages een boekenbox heeft met Young Adult boeken zoals Amari en de nachtwachters? Elke maand het leukste boek, exclusieve goodies en persoonlijke note van de auteur! Klik hier voor meer informatie.

Heb je deze posts al gelezen?

Rage and ruin voorkant

Recensie: Rage and ruin

Jennifer heeft het met dit boek weer gepresteerd om een geweldig verhaal neer te zetten. Ondanks dat het alweer het tweede boek in deze serie, en 6e boek in deze wereld is, weet ze het toch voor elkaar te krijgen om elke keer weer een geheel nieuw plot toe te voegen.

Recensie: Een leven op wielen

You never know how strong you are until being strong is your only choice…
Mathijs de Waard is een veelbelovende profwielrenner. Als het wedstrijdseizoen afgelopen is gaat hij voor het eerst sinds tijden weer eens met zijn vrienden stappen. Mathijs, Tim en René komen echter nooit aan in het café waar ze hebben afgesproken.
Onderweg gebeurt er een heftig ongeluk dat zowel fysiek als mentaal diepe wonden achterlaat. Het leven van de vrienden zal nooit meer hetzelfde worden, hoe goed deze wonden ook genezen. Problemen die lang weggestopt zijn geweest komen aan de oppervlakte en moeten geconfronteerd worden. Zullen ze sterk genoeg zijn om dit samen te doorstaan en verder te gaan met hun leven?