Bordeauxrood | Luce van Leer | Recensie | So Many Pages

Recensie: Bordeauxrood

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest

Deze recensie van Bordeauxrood  geschreven door Jessica. Wil je meer van Jessica zien? Volg haar op Instagram!

Bordeauxrood - recensie

Bordeauxrood – Luce van Leer

Flaptekst

Hoe lang kan je doorleven op liefde? Michelle weet dat haar pleegmoeder niet haar echte moeder is, maar in haar hart voelt dat wel zo. Ze wordt begrepen, is geborgen en ontvangt alle liefde die een opgroeiend kind zich kan wensen. Wanneer het noodlot toeslaat en haar pleegmoeder in het ziekenhuis belandt, kiest Michelle ervoor om aan haar zijde te blijven staan. Ook al is ze hierdoor getuigen van de gruwelijke aftakeling van de vrouw die er altijd voor haar is geweest.

Bordeauxrood is een ontroerende roman over een familie die wordt opgebroken door ziekte, maar ook een ode aan de liefde tot op de allerlaatste dag én daarna. Gebaseerd op waargebeurde verhalen.

Recensie

Ik heb het boek in mijn boekenbox van So Many Pages ontvangen. Wat een prachtige hardcover! Ook zat er een litho bij en een boekenlegger volledig in thema van het boek.

Als je het boek opent zie je ook meteen dat de verschillende verhaallijnen worden aangeduid ineen totaal ander lettertype dit maakt het erg gemakkelijk om bij te houden wat zich wanneer afspeelt. Bij het eerste hoofdstuk had ik al een krop in mijn keel, ze beschrijft elk gevoel zo herkenbaar met veel details en op sommige momenten rauw. Er zijn veel kleine hoofdstukken waar ook de naam bovenaan staat zodat het makkelijk te volgen is wie aan het woord is.

Loes leert haar familie beter kennen en kan moeilijk afscheid nemen, ze zitten dan ook aan de andere kant van de wereld. Ook laat ze zien dat een ziektebeeld van een geliefde niet altijd even gemakkelijk is om te verwerken als naaste. Soms wil je niet zien hoe erg het met de situatie gesteld is. Wanneer er effectief afscheid wordt genomen in het verhaal haal je best je zakdoekendoos boven!

De personages worden ook voldoende uitgeschreven om je te kunnen inleven in de situatie en uiteraard mee te leven met de personages. Het is een verhaal over afscheid, liefde, rouw en familie. Het is een verhaal waar vele onder ons zich wel zullen in herkennen. Ik ben dan ook aangenaam verrast over het feit dat Luce een verhaal kan vertellen dat zo persoonlijk is.
De kans is groot dat ik dit boek ooit nog opnieuw lees, het is zeker een aanrader en ik kan nu al niet wachten op het volgende boek. Bordeauxrood krijgt van mij dan ook een vette 5 sterren!

5 sterren

 

Recensie geschreven door Jessica:

Ik ben Jessica 31 jaar en mama van Aurora, zij is 6. Ondertussen zijn mijn lieftallige echtgenoot en ikzelf 8 jaar getrouwd! Als job werk ik full-time in een grootwarenhuis en heb ik het afgelopen jaar mijn lading dus gehad! Ik heb een boekstagram onder de naam “hoofdstuk30“. Daar recenseer ik niet onmiddellijk in lange zinnen maar dat is ook niet mijn bedoeling.

Wil je meer van Jessica zien? Volg haar op Instagram!

Boekenbox proberen?

Wist je dat So Many Pages een boekenbox heeft met Young Adult boeken zoals Bordeauxrood? Elke maand het leukste boek, exclusieve goodies en persoonlijke note van de auteur! Klik hier voor meer informatie.

Heb je deze posts al gelezen?

Recensie: Een leven op wielen

You never know how strong you are until being strong is your only choice…
Mathijs de Waard is een veelbelovende profwielrenner. Als het wedstrijdseizoen afgelopen is gaat hij voor het eerst sinds tijden weer eens met zijn vrienden stappen. Mathijs, Tim en René komen echter nooit aan in het café waar ze hebben afgesproken.
Onderweg gebeurt er een heftig ongeluk dat zowel fysiek als mentaal diepe wonden achterlaat. Het leven van de vrienden zal nooit meer hetzelfde worden, hoe goed deze wonden ook genezen. Problemen die lang weggestopt zijn geweest komen aan de oppervlakte en moeten geconfronteerd worden. Zullen ze sterk genoeg zijn om dit samen te doorstaan en verder te gaan met hun leven?

Kom je spelen-min

Recensie: Kom je spelen?

Kassie kan zien wanneer en hoe mensen dood gaan. Als ze voorspelt dat meerdere mensen
op dezelfde manier zullen sterven, wordt ze naar een psycholoog gestuurd. Als Adam
Brandt in contact komt met “probleemgeval” Kassie, heeft hij geen idee van haar invloed op
zijn leven. Adam lijkt de enige Kassie echt gelooft. Hij kan haar problemen er echter niet
goed bij hebben als blijkt dat zijn vrouw Faith een miskraam heeft gehad en wegzakt in een
depressie.

Weerstand

Recensie: Weerstand

Het liet me ook echt nadenken over bepaalde dingen: als er een pil was waardoor je rustig in slaap kon vallen voor die tijd, zal ik die dan nemen? Wat zal ik op zo’n moment nou echt belangrijk vinden? Wie wil ik zien?