Drakenhart | Ursula Visser | Recensie | So Many Pages

Recensie: drakenhart van Ursula Visser

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest

Deze recensie van Drakenhart is geschreven door Marcella. Wil je meer van Marcella zien? Volg haar op Instagram (@mars_leest)!

Drakenhart - recensie (1)

Drakenhart – Ursula Visser

Mara is besmet door het bloed van een draak. Zij is vervloekt, de kans dat ze het zal overleven is klein. Ze wordt verbannen uit haar huis, en zal haar dorp moeten verlaten.  Vergezeld met een aantal andere mensen en draken. Mara gaat mee doen aan de Dragonder, dit is een jaarlijks toernooi (racen op een draak, hoe cool is dat! En gevaarlijk natuurlijk). Ze heeft een lange weg te gaan, zowel om te winnen als om haar Drakenhart te omarmen, en het te overleven.

Eerst wil ik even stilstaan bij de cover van dit boek. Wat is deze prachtig! Ergens had ik het nog tof gevonden als ik een (verstopte) draak ergens had kunnen vinden. (Of hij was zo goed verstopt dat ik hem niet kan vinden haha).

Het verhaal is opgebouwd uit 3 delen (in het Engels uitgekomen als 3 losse boeken). De delen zijn duidelijk zichtbaar gemaakt: door middel van een grijze bladzijde waar het deel op staat, en op de andere kant staat een quote die je kunt vinden in dat deel. 

Elk hoofdstuk begint met een prachtige illustratie (elk hoofdstuk hetzelfde), wat de uitstraling net iets extra’s geeft. 

De schrijfstijl van Ursula is erg fijn en duidelijk. Nergens langdradig, maar wel erg beeldend. Het verhaal is ook goed. Fantasierijk en spannend. En de draken vond ik echt prachtig. 

Ik had denk ik wel bij het 3e deel even moeten stoppen. Ik vond het allemaal net te veel worden. Maar dit kan ook aan mij liggen. Ik had na 2 delen gewoon even een break nodig van dit verhaal. Het loopt niet echt door als een boek, maar dus echt als duidelijke delen. (Daarom had ik makkelijk even kunnen stoppen, maar ergens ben ik eigenwijs). Het toernooi, de Dragonder, had van mij wat meer uitgebreid mogen worden. Want ik had verwacht door de achterflap tekst daar meer van te lezen. Maar dit stuk is relatief gezien snel voorbij. 

Omdat de draken en spanning in dit boek goed waren geef ik dit boek alsnog 4 sterren. Maar het boek had voor bij beter uitgepakt als deel 1 en 2 samen gebonden waren, en deel 3 los. (Maar laat je dat niet weerhouden om het boek te lezen!)

4 Sterren

 

Recensie geschreven door Marcella:

Hoi! Ik ben Marcella, *fluistert* en ik ben 32 jaar. Samen met mijn man en dochtertje woon ik in Emmeloord. Een hobby van mij is, net als van velen van jullie verwacht ik, lezen. En daarom ben ik een tijd geleden actiever geworden in het bookstagramwereldje en dat vind ik superleuk. Heerlijk kletsen over boeken, mijn oneindige TBR stapel aanvullen en prachtige boekenkasten van anderen bekijken. Ik zou het leuk vinden als je me komt volgen, ik volg je graag terug!  Wil je meer van Marcella zien? Volg haar op Instagram (@mars_leest)!

Boekenbox proberen?

Wist je dat So Many Pages een boekenbox heeft met Young Adult boeken zoals Drakenhart? Elke maand het leukste boek, exclusieve goodies en persoonlijke note van de auteur! Klik hier voor meer informatie.

Heb je deze posts al gelezen?

Novemberbox SMP

November 2022: Dromenland

Inhoud:

Het Laatste Licht (gesigneerd) van Jen Minkman
Auteursbrief geschreven door Mel
Artprint en boekenlegger gebaseerd op Het Laatste Licht door Blue Illusion Art
Prachtige collectible enamel-pin van @chapterandchillcom
Notepad ‘My Dream Journal’ met pen & paars boekblok uit eigen hand
Sleepy tea van cleos.eu

Totebag ‘Dream big’ uit eigen hand

Grote boekenlegger ‘Wolkjes’ uit eigen hand

Klik hier om je in te schrijven voor de So Many Pages boekenbox!

Halloween box

English Box: Halloween Bookbox

Inhoud:

Wild is the Witch van Rachel Griffin (1e druk met speciale naked cover)
Auteursbrief geschreven door Rachel Griffin
Signed bookplate van Rachel Griffin

Witchy magnetic bookmark van Join the Creative Side
Halloweenstickersheet van Chapter and Chill
Boooookish sleutelhanger van Chapter and Chill
Chocolademelkstokjes to share van Liv n Taste
Spooky notepad uit eigen hand
Boekenlegger ‘BOO’ uit eigen hand

Klik hier om je in te schrijven voor de So Many Pages boekenbox!

Toegevoegd aan winkelwagen

Het product is succesvol toegevoegd aan je winkelwagen!