Het geheugenboek| Lara Avery | Recensie | So Many Pages

Recensie: het geheugenboek

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest

Deze recensie van het geheugenboek is geschreven door Marcella. Wil je meer van Marcella zien? Volg haar op Instagram (@mars_leest)!

Het geheugenboek - intekst foto

Flaptekst ‘het geheugenboek’

De 17-jarige Sammie weet precies wat ze wil: met de hoogste cijfers haar eindexamen halen en het kleine plaatsje waar ze woont voorgoed de rug toekeren. Dan hoort ze dat ze een zeldzame ziekte heeft die haar herinneringen van haar zal stelen. En zo wordt het geheugenboek geboren. Sammie schrijft aan haar toekomstige zelf: over waar ze haar studieboeken opbergt, op wie ze verliefd is en wie haar hart heeft gebroken, en over haar oude jeugdvriend die er alles aan doet haar aan het lachen te maken, en haar tot het einde toe te steunen…

Het geheugenboek van Lara Avery zal gegarandeerd je hart breken. Houd je zakdoekjes maar klaar!

Recensie

“Pak me mijn lichaam af, prima, dat gebruikte ik toch niet echt. (…) Maar niet mijn hersenen, mijn echte relatie met de wereld! Ik moet bijkomen, wat een verhaal. Dit boek is serieus een rollercoaster van emoties. Ik heb gelachen om dit boek, ik heb willen vloeken, ik wilde het boek wegsmijten, ik heb gehuild, en ga zo nog maar door.

Het boek gaat over Sammie McCoy, en ik hou van Sammie. Ze heeft een zeldzame ziekte (Niemann-Pick, type C, en rustig maar: Sammie legt precies uit wat dit is). Kort gezegd: Ze zal haar herinneringen verliezen. Daarom schrijft ze alles op voor ‘toekomstige Sam. En met ‘alles’ bedoel ik ook echt alles: liefde, school, vrienden, familie, alles komt aan bod.

Lara Avery tovert met woorden. Er staan zinnen in dit boek die ik wil hebben op een hangertje aan een ketting. Zoals: ‘Er is geen ‘zullen’ of ‘kunnen’ meer voor mij. Dingen zijn gewoon.’ Ik brak na het lezen van die zin. Dit is niet wat ik wil voor Sammie. Het boek is zo geschreven dat ik in haar hoofd zit. En alles mee maak: haar aftakeling, maar ook haar groei in bepaalde dingen. Naast de verdrietige dingen staat schrijfster Lara ook stil bij de positieve dingen. Ze heeft Sammie ‘echt’ gemaakt. En dat is wat dit boek perfect maakt, en waardoor ik zo mee leef met Sammie. Ik raad dit boek aan. Het zet je weer met beide benen op de grond. Ga naar de winkel (of webshop) en koop dit boek, en tissues: deze zul je nodig hebben.

Recensie geschreven door Marcella:

Hoi! Ik ben Marcella, *fluistert* en ik ben 32 jaar. Samen met mijn man en dochtertje woon ik in Emmeloord.
Een hobby van mij is, net als van velen van jullie verwacht ik, lezen. En daarom ben ik een tijd geleden actiever geworden in het bookstagramwereldje en dat vind ik superleuk. Heerlijk kletsen over boeken, mijn oneindige TBR stapel aanvullen en prachtige boekenkasten van anderen bekijken. Ik zou het leuk vinden als je me komt volgen, ik volg je graag terug!  Wil je meer van Marcella zien? Volg haar op Instagram (@mars_leest)!

Boekenbox proberen?

Wist je dat So Many Pages een boekenbox heeft met Young Adult boeken zoals het geheugenboek? Elke maand het leukste boek, exclusieve goodies en persoonlijke note van de auteur! Klik hier voor meer informatie

Heb je deze posts al gelezen?

Novemberbox SMP

November 2022: Dromenland

Inhoud:

Het Laatste Licht (gesigneerd) van Jen Minkman
Auteursbrief geschreven door Mel
Artprint en boekenlegger gebaseerd op Het Laatste Licht door Blue Illusion Art
Prachtige collectible enamel-pin van @chapterandchillcom
Notepad ‘My Dream Journal’ met pen & paars boekblok uit eigen hand
Sleepy tea van cleos.eu

Totebag ‘Dream big’ uit eigen hand

Grote boekenlegger ‘Wolkjes’ uit eigen hand

Klik hier om je in te schrijven voor de So Many Pages boekenbox!

Halloween box

English Box: Halloween Bookbox

Inhoud:

Wild is the Witch van Rachel Griffin (1e druk met speciale naked cover)
Auteursbrief geschreven door Rachel Griffin
Signed bookplate van Rachel Griffin

Witchy magnetic bookmark van Join the Creative Side
Halloweenstickersheet van Chapter and Chill
Boooookish sleutelhanger van Chapter and Chill
Chocolademelkstokjes to share van Liv n Taste
Spooky notepad uit eigen hand
Boekenlegger ‘BOO’ uit eigen hand

Klik hier om je in te schrijven voor de So Many Pages boekenbox!

Toegevoegd aan winkelwagen

Het product is succesvol toegevoegd aan je winkelwagen!