Hof van doorns en rozen | Lara Avery | Recensie | So Many Pages

Recensie: hof van doorns en rozen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest

Deze recensie van het geheugenboek is geschreven door Tina. Wil je meer van Tina zien? Volg haar op Instagram (@Booksandbakedgoods01)!

Hof van doorns en rozen - intekst foto

Samenvatting hof van doorns en rozen

Als de negentienjarige jager Feyre in het bos een wolf doodt, komt een beestachtig wezen vergelding opeisen. Hij sleept haar mee naar een verraderlijk, magisch land dat ze alleen kent van de legendes. Daar ontdekt Feyre dat het wezen dat haar gevangengenomen heeft geen dier is, maar Tamlin: een van de dodelijke onsterfelijke elfiden die ooit hun wereld regeerden.

Tijdens haar verblijf op het landgoed veranderen haar gevoelens voor Tamlin van ijzige vijandigheid in vurige passie, sterker dan elke waarschuwing die ze ooit heeft gekregen over de prachtige, gevaarlijke wereld van de elfiden. Maar ondertussen trekt een eeuwenoude, donkere schaduw steeds verder over het Elfidenrijk en Feyre moet een manier zien te vinden om die te stoppen…

Anders zullen Tamlin en zijn hof voor eeuwig gedoemd zijn.

Mijn mening

Toen ik over deze serie hoorde was ik een beetje sceptisch. Ik was niet helemaal overtuigd door de flaptekst maar wel geïnteresseerd in het verhaal. Toen ik uiteindelijk mijn favoriete booktuber erover hoorde vertellen werd me al snel duidelijk dat ik dit boek echt een kans moest geven.

En dat deed ik…

Dit boek las enorm vlot weg. Het was spannend en zat vol twists and turns. Dit boek houdt je echt vast tot de laatste pagina. Ik was direct volledig weg van Feyre. Ik kon me zo goed in haar vinden. Ik werd op slag verliefd op Rhysand, ookal zagen we van hem, volgens mij, nog maar een tipje van de sluier. Tamlin… Hmmm geen idee wat ik van hem moet denken maar ik geef hem met veel plezier een kans.

De seks… ja hoor, Sarah j. Maas heeft de seksscènes goed geschreven! Steamy en gedetailleerd. Er komen ook enkele gewelddadige en bloederige scene voor in dit boek. Zelfs deze waren zo goed geschreven en uitgebalanceerd. Dit boek heb ik met zoveel spanning en plezier gelezen! Op naar het volgende deel in de serie!

5 sterren

Recensie geschreven door Tina:

Ik ben Tina en lees heel graag. Ik houd voor elk boek dat ik lees notities bij en ben momenteel volop bezig met het opstarten van mijn blog. Hou hiervoor zeker mijn Instagram in de gaten! Ik kijk ernaar uit om elke maand een recensie te schrijven voor So Many Pages.
Mijn grote droom is om een boek te schrijven… ook daar ben ik al enige tijd aan bezig. Blijven proberen en volhouden dus! Ooit komt die er wel! Ik lees vooral Young Adult en Middle grade boeken maar ook een goede thriller kan mij bekoren. Wil je meer van Tina zien? Volg haar op Instagram (@Booksandbakedgoods01)!

Boekenbox proberen?

Wist je dat So Many Pages een boekenbox heeft met Young Adult boeken zoals Hof van doorns en rozen? Elke maand het leukste boek, exclusieve goodies en persoonlijke note van de auteur! Klik hier voor meer informatie

Heb je deze posts al gelezen?

Rage and ruin voorkant

Recensie: Rage and ruin

Jennifer heeft het met dit boek weer gepresteerd om een geweldig verhaal neer te zetten. Ondanks dat het alweer het tweede boek in deze serie, en 6e boek in deze wereld is, weet ze het toch voor elkaar te krijgen om elke keer weer een geheel nieuw plot toe te voegen.

Recensie: Een leven op wielen

You never know how strong you are until being strong is your only choice…
Mathijs de Waard is een veelbelovende profwielrenner. Als het wedstrijdseizoen afgelopen is gaat hij voor het eerst sinds tijden weer eens met zijn vrienden stappen. Mathijs, Tim en René komen echter nooit aan in het café waar ze hebben afgesproken.
Onderweg gebeurt er een heftig ongeluk dat zowel fysiek als mentaal diepe wonden achterlaat. Het leven van de vrienden zal nooit meer hetzelfde worden, hoe goed deze wonden ook genezen. Problemen die lang weggestopt zijn geweest komen aan de oppervlakte en moeten geconfronteerd worden. Zullen ze sterk genoeg zijn om dit samen te doorstaan en verder te gaan met hun leven?