Hof van mist en woede | Sarah J. Maas | Recensie | SMP

Recensie: hof van mist en woede

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest

Deze recensie van hof van mist en woede is geschreven door Tina. Wil je meer van Tina zien? Volg haar op Instagram (@Booksandbakedgoods01)!

Hof van mist en woede - recensie

 

Samenvatting hof van mist en woede

Feyre heeft de vloek van Amarantha verbroken en is teruggekeerd naar het Lentehof, maar daarvoor moest ze een hoge prijs betalen. Ze heeft nu dan wel de krachten van een Hoge Fae, haar hart blijft menselijk. Feyre kan niet vergeten wat voor vreselijke dingen ze heeft gedaan om Tamlin en zijn volk te redden. En dan is er nog de afspraak die ze gemaakt heeft met Rhysand, Edelheer van het gevreesde Nachthof.

Wanneer Feyre haar weg zoekt door een doolhof van politiek, passie en duizelingwekkende macht, doemt er een veel groter kwaad op. Feyre zou het kunnen tegenhouden, maar alleen als het haar lukt om haar angstaanjagende krachten te beheersen en haar gekwelde ziel te helen.

Mijn mening

Na het eerste boek moest ik echt even wachten om aan het tweede te starten. Alles even laten bezinken. Ik heb dit boek uitgelezen in 3 weken, wat heel erg lang is voor mij. En niet omdat ik het boek niet goed vond, in tegendeel. Ik wou elk detail van dit boek in mij opnemen en alles goed onthouden. Dit is echt een geniaal verhaal!

Ik las overal meningen over dit boek en hoorde langs alle kanten dan Tamlin gehaat werd door de lezers. Ik begrijp nu volledig waarom en ben ook geen fan meer van Tamlin. Ik ben 100% gek op Rhysand! Een wereld van verschil tussen deze mannen.

Er zijn enkele hoofdstukken en scenes die ik nooit meer zal vergeten en die me nog meer sympathie voor de personages gaven. Mijn favoriete hoofdstukken? Zonder al te veel spoilers weg te geven: hoofdstuk 4 en 5… Eindelijk beseft Feyre dat er iets niet klopt aan haar relatie met Tamlin hoewel ze dit nog niet volledig wil toegeven aan zichzelf.

En dan is er nog hoofdstuk 54 waar Rhysand alles uitlegt aan Feyre waardoor we ook even teruggaan naar het eerste boek. Fantastisch gedaan dit! Ik heb zo genoten van dit boek en ook dit moet ik allemaal even verwerken want… WAT EEN EINDE!!
Volgende maand lees ik zeker het derde boek in de serie!

5 sterren

Recensie geschreven door Tina:

Ik ben Tina en lees heel graag. Ik houd voor elk boek dat ik lees notities bij en ben momenteel volop bezig met het opstarten van mijn blog. Hou hiervoor zeker mijn Instagram in de gaten! Ik kijk ernaar uit om elke maand een recensie te schrijven voor So Many Pages.
Mijn grote droom is om een boek te schrijven… ook daar ben ik al enige tijd aan bezig. Blijven proberen en volhouden dus! Ooit komt die er wel! Ik lees vooral Young Adult en Middle grade boeken maar ook een goede thriller kan mij bekoren. Wil je meer van Tina zien? Volg haar op Instagram (@Booksandbakedgoods01)!

Boekenbox proberen?

Wist je dat So Many Pages een boekenbox heeft met Young Adult boeken zoals Hof van mist en woede? Elke maand het leukste boek, exclusieve goodies en persoonlijke note van de auteur! Klik hier voor meer informatie

Heb je deze posts al gelezen?

Breekbaar als glas

Recensie: Breekbaar als glas

Het boek start met de geboorte van Ashleigh.
Een prachtig klein meisje, was het niet dat ze blauw geboren werd.
Ze heeft het namelijk zeer moeilijk met ademhalen en haar jonge leven
van start te laten gaan omdat ze geboren is met een zeer kwetsbaar en misvormd hart.
Zo kwetsbaar als glas.

Drakenhart voorkant

Recensie: drakenhart van Ursula Visser

Mara is besmet door het bloed van een draak. Zij is vervloekt, de kans dat ze het zal overleven is klein.
Ze wordt verbannen uit haar huis, en zal haar dorp moeten verlaten. Vergezeld met een aantal andere mensen en draken.
Mara gaat mee doen aan de Dragonder, dit is een jaarlijks toernooi (racen op een draak, hoe cool is dat! En gevaarlijk natuurlijk). Ze heeft een lange weg te gaan, zowel om te winnen als om haar Drakenhart te omarmen, en het te overleven.

Storm and fury recensie

Recensie: Storm and Fury

Aangezien ik groot fan ben van Jennifer haar boeken sinds ik de Lux serie heb gelezen, was dit natuurlijk een auto buy boek. En hier heb ik zeker geen spijt van. Ten eerste is de limited edition versie alleen al een must om te hebben met z’n holografische cover en turquoise sprayed edges. En ten tweede is het verhaal ook nog eens geweldig. Het boek is in Nederland uitgegeven door Zomer & Keuning.