Ijzerraaf | Julie Kagawa | Recensie | So Many Pages

Recensie: de Ijzerraaf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest

Deze recensie van de ijzerraaf is geschreven door Paris. Wil je meer van Paris zien? Volg haar op Instagram (@booksandparis_) of bezoek haar blog

de ijzerraaf - intekst foto

Flaptekst ‘de Ijzerraaf’

Robin Goodfellow. Puck. Gehate en geliefde schelm, grappenmaker, raaf… en de rechterhand en nar van koning Oberon uit Een Midzomernachtdroom. Er doen de wildste verhalen over hem de ronde, maar in De IJzerraaf vertelt hij eindelijk zijn eigen verhaal.

Er is iets gaande in Nimmernimmer. Puck hoort de geruchten voor het eerst op de goblinmarkt, waar een oude vriend zijn hulp inroept. Wanneer hij erachter komt wat er door de onverschilligheid van de mensen ten opzichte van de natuur is wakker gemaakt, weet hij dat hij onmiddellijk in actie moet komen. Samen met oude en nieuwe vrienden neemt hij het op tegen een vijand die zo machtig is, dat die al het leven in de sterfelijke én onsterfelijke wereld bedreigt…

Wat vind ik van de Ijzerraaf?

Ijzerraaf is een vervolg van de serie ‘The Iron Fey’ en het eerste deel van ‘Evenfall’. Het boek is ook los te lezen van ‘The Iron Fey’. Iets wat ik ook heb gedaan. Door dit boek ben ik nog nieuwsgieriger geworden dan ik al was naar de andere boeken van Julie Kagawa.

De cover is echt ontzettend mooi. De gaaf greep meteen mijn aandacht, net als de titel: de ijzerraaf. Natuurlijk gaat het om de inhoud en die vond ik ook erg goed.

Ik vond de personages een van de beste dingen aan dit boek. Want, wauw, wat zijn die goed beschreven. Ik vind Robin Goodfellow, ondanks sommige keuzes die hij gemaakt heeft, toch een leuk personage. Net als alle andere personages. Ik wist altijd wie welk personage het was en was geen moment in de war.

Het boek bestaat uit verschillende delen. Elk van die delen begint met een hoofdstuk dat zich een paar eeuwen geleden afspeelde. Deze vond ik erg leuk om te lezen.

Er zat veel spanning in het verhaal en ik heb hem het grootste gedeelte van het boek nauwelijks weg kunnen leggen. Wel was er ongeveer in het midden van het boek een stuk waarbij ik het een beetje teveel hetzelfde begon te vinden. Gelukkig veranderde dat weer en toen ik het boek uitlas keek ik meteen uit naar het volgende deel.

Julie Kagawa heeft een fijne schrijfstijl en beschreef de gebeurtenissen in dit boek zo dat het leek alsof ik erbij was. Dat las erg fijn.
Ik raad dit boek dan ook zeker aan en geef hem 4 sterren.

Uitgeverij HarperCollins, bedankt voor dit recensie exemplaar!

4 Sterren

Recensie geschreven door Paris:

Ik ben Paris en lees en schrijf heel graag. Zo recenseer ik ook boeken op mijn boekenblog ‘Books And Paris’ en vind ik het ontzettend leuk dat ik nu ook voor So Many Pages mag gaan recenseren. Ook heb ik al het uitgegeven boek ‘verdwaald in 1480’ geschreven en lees ik bijna alle genres, alhoewel Young Adult mijn favoriete genre is. Wil je meer van Paris zien? Volg haar op Instagram (@booksandparis_) of bezoek haar blog!

Boekenbox proberen?

Wist je dat So Many Pages een boekenbox heeft met Young Adult boeken zoals Schim en Schaduw? Elke maand het leukste boek, exclusieve goodies en persoonlijke note van de auteur! Klik hier voor meer informatie

Heb je deze posts al gelezen?

Rage and ruin voorkant

Recensie: Rage and ruin

Jennifer heeft het met dit boek weer gepresteerd om een geweldig verhaal neer te zetten. Ondanks dat het alweer het tweede boek in deze serie, en 6e boek in deze wereld is, weet ze het toch voor elkaar te krijgen om elke keer weer een geheel nieuw plot toe te voegen.

Recensie: Een leven op wielen

You never know how strong you are until being strong is your only choice…
Mathijs de Waard is een veelbelovende profwielrenner. Als het wedstrijdseizoen afgelopen is gaat hij voor het eerst sinds tijden weer eens met zijn vrienden stappen. Mathijs, Tim en René komen echter nooit aan in het café waar ze hebben afgesproken.
Onderweg gebeurt er een heftig ongeluk dat zowel fysiek als mentaal diepe wonden achterlaat. Het leven van de vrienden zal nooit meer hetzelfde worden, hoe goed deze wonden ook genezen. Problemen die lang weggestopt zijn geweest komen aan de oppervlakte en moeten geconfronteerd worden. Zullen ze sterk genoeg zijn om dit samen te doorstaan en verder te gaan met hun leven?