Vogelvrij | Sebastien de Castell | Recensie | So Many Pages

Recensie: Vogelvrij

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest

Deze recensie van Vogelvrij is geschreven door Tosca. Wil je meer van Tosca zien? Volg haar op Instagram

Vogelvrij - intekst foto

Wat zou jij opgeven voor magie?

Om een magiërs naam te krijgen moet je als Jan’Tep aan een aantal eisen voldoen. Je moet de kracht hebben om je familie te beschermen, je moet de hogere vormen van magie toe kunnen passen om het volk te kunnen beschermen en je moet de leeftijd van 16 jaar bereiken. Op de dag van Kellens eerste proef ziet het ernaar uit dat hij aan geen van de drie eisen kan voldoen. Erger nog; zijn magie is langzaam steeds minder sterk geworden en Kellen is bang dat hij zal eindigen net als de anderen zonder magie, namelijk als Sha’Tep. Als hij wordt gered door de mysterieuze Ferius Parfax worden zijn ogen geopend over hoe vreemdelingen zonder magie worden behandeld door de Jan’Tep. Kellen leert meer over de rest van de wereld en het volk waartoe Ferius behoort, de Argosi. Zal het Kellen lukken om zonder magie voor de proeven te slagen, of zal hij noodgedwongen een ander pad moeten kiezen?

Het boek

Toen dit boek in mijn verrassingspakket van de bibliotheek zat werd ik gelijk getrokken door de kaft. Vooral toen ik verder in het boek kwam, begreep ik meer over de rol van speelkaarten en ik denk ook dat de kaft heel goed bij het boek past. Toen ik het boek uit had vielen me ook opeens allemaal details op. Dit is erg leuk gedaan.

Ik vind het magie systeem ook leuk. Misschien niet het meest originele, maar het is goed uitgewerkt en de proeven voegen ook echt wat toe aan het boek. Ik had het leuk gevonden om nog meer over de Argosi te horen te krijgen, maar misschien dat daar meer over duidelijk wordt in het vervolg. Ook het concept van de krachtdieren vind ik heel leuk en ik heb zeker een zwak voor Reichig gekregen.

In dit deel wordt niet veel verteld over hoe de verschillende families zich tot elkaar verhouden en wie precies de leiding waarover heeft. Dit is echter geen groot gemis en ik denk ook dat het verhaal anders wat langdradig was geworden, wat nu zeker niet het geval was. Ik kwam door de actie ook best snel door het boek heen.

Mijn mening

Ik vond het boek verbazingwekkend leuk en ik vraag me ook af waarom ik het niet eerder heb gelezen. Het boek deed me ergens ook een klein beetje aan Caraval (Stephanie Garber) denken en ik denk dat fans van Caraval dit boek ook zeker leuk zullen vinden. Voor een eerste deel van een serie zat er best veel actie in, maar ik zie nog niet heel goed hoe dat door zou moeten lopen in het tweede deel. Een groot nadeel aan de serie in zijn geheel is dat alleen de eerste drie delen zijn vertaald en de andere drie delen niet. Ondanks dit ben ik wel van plan om de serie nog een keer uit te lezen omdat ik super benieuwd ben hoe Kellens verhaal afloopt! Ik geeft het boek dan ook 4 sterren.

Star_rating_4_of_5

Recensie geschreven door Tosca:

Hoi, mijn naam is Tosca. Ik ben 17 jaar en heb sinds augustus 2020 een bookstagram account. Van jongs af aan ben ik al een enorme boekenwurm en in al die jaren heb ook een aardig lange TBR lijst opgebouwd… (so many books so little time). Toen ik op instagram steeds vaker bookstagram accounts voorbij zag komen, raakte ik enorm getriggerd om er zelf ook een aan te maken en tot nu toe heb ik daar geen enkel moment spijt van gehad! Ik lees vooral fantasy en soms ook science fiction, maar over het algemeen ben ik voor ieder genre wel te porren! Wil je meer van Tosca zien? Volg haar op Instagram

Boekenbox proberen?

Wist je dat So Many Pages een boekenbox heeft met Young Adult boeken zoals Vogelvrij? Elke maand het leukste boek, exclusieve goodies en persoonlijke note van de auteur! Klik hier voor meer informatie.

Heb je deze posts al gelezen?

Breekbaar als glas

Recensie: Breekbaar als glas

Het boek start met de geboorte van Ashleigh.
Een prachtig klein meisje, was het niet dat ze blauw geboren werd.
Ze heeft het namelijk zeer moeilijk met ademhalen en haar jonge leven
van start te laten gaan omdat ze geboren is met een zeer kwetsbaar en misvormd hart.
Zo kwetsbaar als glas.

Drakenhart voorkant

Recensie: drakenhart van Ursula Visser

Mara is besmet door het bloed van een draak. Zij is vervloekt, de kans dat ze het zal overleven is klein.
Ze wordt verbannen uit haar huis, en zal haar dorp moeten verlaten. Vergezeld met een aantal andere mensen en draken.
Mara gaat mee doen aan de Dragonder, dit is een jaarlijks toernooi (racen op een draak, hoe cool is dat! En gevaarlijk natuurlijk). Ze heeft een lange weg te gaan, zowel om te winnen als om haar Drakenhart te omarmen, en het te overleven.

Storm and fury recensie

Recensie: Storm and Fury

Aangezien ik groot fan ben van Jennifer haar boeken sinds ik de Lux serie heb gelezen, was dit natuurlijk een auto buy boek. En hier heb ik zeker geen spijt van. Ten eerste is de limited edition versie alleen al een must om te hebben met z’n holografische cover en turquoise sprayed edges. En ten tweede is het verhaal ook nog eens geweldig. Het boek is in Nederland uitgegeven door Zomer & Keuning.