Vogelvrij | Sebastien de Castell | Recensie | So Many Pages

Recensie: Vogelvrij

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest

Deze recensie van Vogelvrij is geschreven door Tosca. Wil je meer van Tosca zien? Volg haar op Instagram

Vogelvrij - intekst foto

Wat zou jij opgeven voor magie?

Om een magiërs naam te krijgen moet je als Jan’Tep aan een aantal eisen voldoen. Je moet de kracht hebben om je familie te beschermen, je moet de hogere vormen van magie toe kunnen passen om het volk te kunnen beschermen en je moet de leeftijd van 16 jaar bereiken. Op de dag van Kellens eerste proef ziet het ernaar uit dat hij aan geen van de drie eisen kan voldoen. Erger nog; zijn magie is langzaam steeds minder sterk geworden en Kellen is bang dat hij zal eindigen net als de anderen zonder magie, namelijk als Sha’Tep. Als hij wordt gered door de mysterieuze Ferius Parfax worden zijn ogen geopend over hoe vreemdelingen zonder magie worden behandeld door de Jan’Tep. Kellen leert meer over de rest van de wereld en het volk waartoe Ferius behoort, de Argosi. Zal het Kellen lukken om zonder magie voor de proeven te slagen, of zal hij noodgedwongen een ander pad moeten kiezen?

Het boek

Toen dit boek in mijn verrassingspakket van de bibliotheek zat werd ik gelijk getrokken door de kaft. Vooral toen ik verder in het boek kwam, begreep ik meer over de rol van speelkaarten en ik denk ook dat de kaft heel goed bij het boek past. Toen ik het boek uit had vielen me ook opeens allemaal details op. Dit is erg leuk gedaan.

Ik vind het magie systeem ook leuk. Misschien niet het meest originele, maar het is goed uitgewerkt en de proeven voegen ook echt wat toe aan het boek. Ik had het leuk gevonden om nog meer over de Argosi te horen te krijgen, maar misschien dat daar meer over duidelijk wordt in het vervolg. Ook het concept van de krachtdieren vind ik heel leuk en ik heb zeker een zwak voor Reichig gekregen.

In dit deel wordt niet veel verteld over hoe de verschillende families zich tot elkaar verhouden en wie precies de leiding waarover heeft. Dit is echter geen groot gemis en ik denk ook dat het verhaal anders wat langdradig was geworden, wat nu zeker niet het geval was. Ik kwam door de actie ook best snel door het boek heen.

Mijn mening

Ik vond het boek verbazingwekkend leuk en ik vraag me ook af waarom ik het niet eerder heb gelezen. Het boek deed me ergens ook een klein beetje aan Caraval (Stephanie Garber) denken en ik denk dat fans van Caraval dit boek ook zeker leuk zullen vinden. Voor een eerste deel van een serie zat er best veel actie in, maar ik zie nog niet heel goed hoe dat door zou moeten lopen in het tweede deel. Een groot nadeel aan de serie in zijn geheel is dat alleen de eerste drie delen zijn vertaald en de andere drie delen niet. Ondanks dit ben ik wel van plan om de serie nog een keer uit te lezen omdat ik super benieuwd ben hoe Kellens verhaal afloopt! Ik geeft het boek dan ook 4 sterren.

Star_rating_4_of_5

Recensie geschreven door Tosca:

Hoi, mijn naam is Tosca. Ik ben 17 jaar en heb sinds augustus 2020 een bookstagram account. Van jongs af aan ben ik al een enorme boekenwurm en in al die jaren heb ook een aardig lange TBR lijst opgebouwd… (so many books so little time). Toen ik op instagram steeds vaker bookstagram accounts voorbij zag komen, raakte ik enorm getriggerd om er zelf ook een aan te maken en tot nu toe heb ik daar geen enkel moment spijt van gehad! Ik lees vooral fantasy en soms ook science fiction, maar over het algemeen ben ik voor ieder genre wel te porren! Wil je meer van Tosca zien? Volg haar op Instagram

Boekenbox proberen?

Wist je dat So Many Pages een boekenbox heeft met Young Adult boeken zoals Vogelvrij? Elke maand het leukste boek, exclusieve goodies en persoonlijke note van de auteur! Klik hier voor meer informatie.

Heb je deze posts al gelezen?

Rage and ruin voorkant

Recensie: Rage and ruin

Jennifer heeft het met dit boek weer gepresteerd om een geweldig verhaal neer te zetten. Ondanks dat het alweer het tweede boek in deze serie, en 6e boek in deze wereld is, weet ze het toch voor elkaar te krijgen om elke keer weer een geheel nieuw plot toe te voegen.

Recensie: Een leven op wielen

You never know how strong you are until being strong is your only choice…
Mathijs de Waard is een veelbelovende profwielrenner. Als het wedstrijdseizoen afgelopen is gaat hij voor het eerst sinds tijden weer eens met zijn vrienden stappen. Mathijs, Tim en René komen echter nooit aan in het café waar ze hebben afgesproken.
Onderweg gebeurt er een heftig ongeluk dat zowel fysiek als mentaal diepe wonden achterlaat. Het leven van de vrienden zal nooit meer hetzelfde worden, hoe goed deze wonden ook genezen. Problemen die lang weggestopt zijn geweest komen aan de oppervlakte en moeten geconfronteerd worden. Zullen ze sterk genoeg zijn om dit samen te doorstaan en verder te gaan met hun leven?