Schim en schaduw | Leigh Bardugo | Recensie | So Many Pages

Recensie: Schim en schaduw

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest

Deze recensie van Schim en Schaduw is geschreven door Michelle. Wil je meer van Michelle zien? Volg haar op Instagram of op Goodreads

Schim en schaduw intekst foto

Recensie Schim en Schaduw van Leigh Bardugo

Schim en schaduw stond al heel lang op mijn verlanglijstje. Door de aankondiging dat er een serie van zou komen heb ik de boeken aangeschaft. Ik had al zoveel gehoord en gelezen over de serie dat ik veel verwachtingen er van had. Spoiler: deze zijn allemaal waar gemaakt!

Het verhaal

Het verhaal gaat over het weeskind Alina, ze is in een weeshuis opgegroeid met haar beste vriend Mal. Beide zijn in het eerste leger actief, Mal als spoorzoeker en Alina als kaarttekenaar. Als ze de schaduwvlakte oversteken ontdekt Alina dat ze specialer is dan ze ooit gedacht had.

De verhaallijn is goed uitgedacht en het verhaal is goed opgebouwd waardoor je sneller het verhaal in wordt gesleurd. Het boek neerleggen is dan ook een moeilijke opgave, je blijft continue denken “hoe gaat het verder?” en “waar blijft de plottwist?“. Als gevorderde lezer verwacht ik altijd een addertje onder het gras.

Schim en Schaduw - sfeerfoto

Eindoordeel Schim en Schaduw

Al met al raad ik dit boek zeker aan! Hij is spannend, goed uitgeschreven en houd je vast tot het laatste moment!

5 sterren

Recensie geschreven door Michelle:

Hi, Mijn naam is Michelle en ik ben dol op lezen. Sinds kort ben ik begonnen met het schrijven van recensies. Je kan mij vinden op Instagram onder de naam @bookfaeriee en op Goodreads. Misschien ligt er ook een eigen blog in het verschiet, maar dat is voor later. Wil je meer van Michelle zien? Volg haar op Instagram of op Goodreads

Boekenbox proberen?

Wist je dat So Many Pages een boekenbox heeft met Young Adult boeken zoals Schim en Schaduw? Elke maand het leukste boek, exclusieve goodies en persoonlijke note van de auteur! Klik hier voor meer informatie.

Schim en schaduw bestellen?

Klik hier om Schim en Schaduw bij ons te bestellen.

 

Heb je deze posts al gelezen?

Rage and ruin voorkant

Recensie: Rage and ruin

Jennifer heeft het met dit boek weer gepresteerd om een geweldig verhaal neer te zetten. Ondanks dat het alweer het tweede boek in deze serie, en 6e boek in deze wereld is, weet ze het toch voor elkaar te krijgen om elke keer weer een geheel nieuw plot toe te voegen.

Recensie: Een leven op wielen

You never know how strong you are until being strong is your only choice…
Mathijs de Waard is een veelbelovende profwielrenner. Als het wedstrijdseizoen afgelopen is gaat hij voor het eerst sinds tijden weer eens met zijn vrienden stappen. Mathijs, Tim en René komen echter nooit aan in het café waar ze hebben afgesproken.
Onderweg gebeurt er een heftig ongeluk dat zowel fysiek als mentaal diepe wonden achterlaat. Het leven van de vrienden zal nooit meer hetzelfde worden, hoe goed deze wonden ook genezen. Problemen die lang weggestopt zijn geweest komen aan de oppervlakte en moeten geconfronteerd worden. Zullen ze sterk genoeg zijn om dit samen te doorstaan en verder te gaan met hun leven?