De 10 leukste boeken met queer-characters! | Ontdek ze bij So Many Pages

De 10 leukste boeken met queer-characters!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Leukste boeken met queer karakters

Hoe leuk is het als je jezelf herkent in een personage in een boek, film of serie? Dat we onszelf herkennen in deze personages zorgt ervoor dat we de verhalen nog beter kunnen begrijpen en we hier nog meer in kunnen opgaan. Immers, we begrijpen waarom het personage bepaalde keuzes maakt en hoe het personage denkt. Vandaar ook dat het belangrijk is dat we juist aandacht geven aan groepen, personen, relaties etc. die nog steeds in verhouding weinig in boeken, films en series naar voren komen. Mijn leerlingen, voor wie het voorgaande zeker van toepassing is, hielpen mee om de 10 leukste boeken met queer-characters voor jullie te selecteren! Lieve leerlingen: bedankt voor jullie hulp! 

Madeline Miller heeft op bewonderingswaardige wijze de klassieker Ilias opnieuw vormgegeven in een eigentijdse, spannende roman waarvoor ze de Orange Prize 2012 heeft gekregen. Patroclus is een jonge prins, verbannen naar het koninkrijk van Phthia om daar op te groeien met godenzoon Achilles. Achilles is sterk, mooi, een gouden kind: alles wat Patroclus niet is. Maar ondanks hun verschillen raken de jongens innig bevriend, en hun band wordt sterker naarmate ze ouder worden. Dit tot verdriet en woede van Achilles’ moeder Thetis, een wrede zeegodin die een hekel heeft aan stervelingen. Als duidelijk wordt dat Helena van Sparta is ontvoerd en alle Griekse mannen verplicht zijn om haar eer te wreken en Troje te belegeren, sluit Achilles zich aan bij het leger, verblind door de belofte van roem. Patroclus, verscheurd door liefde voor en angst om zijn vriend, gaat met hem mee. Zij weten niet dat het lot hen tot het uiterste zal testen en hun zal vragen om een verschrikkelijk offer.
They Both Die at the End

Auteur: Adam Silvera

Op 5 september, iets na middernacht krijgt Mateo een telefoontje. Het is Death-Cast, de organisatie die mensen inlicht dat ze binnen 24 uur zullen sterven. Ook Rufus wordt gebeld. De twee kennen elkaar niet, maar sluiten vriendschap tijdens hun End Day. Ze beslissen samen nog een laatste avontuur te beleven, een onvergetelijke dag die hun beider levens voor altijd zal veranderen. Maar maak je geen illusies: op het einde gaan ze allebei dood.
Ik wens je het allerbeste

Auteur: Mason Deaver

Als Ben de Backer zijn ouders vertelt dat hij non-binair is, wordt die uit diens huis gezet. Daardoor wordt Ben gedwongen in te trekken bij diens vervreemde oudere zus en haar man die Ben niet eens kent. Ben worstelt met een angststoornis en komt alleen uit de kast bij Hannah, Thomas en hun therapeut. Bens pogingen om de laatste helft van het laatste jaar op school onopgemerkt te blijven, worden gedwarsboomd wanneer Nathan Allan, Ben onder zijn hoede neemt. Naarmate de vriendschap tussen Ben en Nathan groeit, beginnen hun gevoelens voor elkaar te veranderen. Wat begon als een rampzalige verandering in Bens leven, blijkt een kans te zijn op een nieuw, gelukkiger leven. Zowel hartverscheurend als vreugdevoI: Wish You All the Best is zowel een viering van het leven, vriendschap en liefde, als een lichtend voorbeeld van hoop in tijden van tegenspoed.

Liefdeloos

Auteur: Alice Oseman

Georgia is nog nooit verliefd geweest, heeft nog nooit iemand gekust, is zelfs nooit verliefd geweest – maar als een door fanfictie geobsedeerde romanticus weet ze zeker dat ze op een dag haar persoon zal vinden. Wanneer ze met haar beste vrienden, Pip en Jason, aan de universiteit begint in een hele nieuwe stad ver van huis, is Georgia klaar om romantiek te vinden. Maar wanneer haar romantische plannen grote schade aanricht onder haar vrienden, raakt Georgia verstrikt in een web van haar eigen fouten. Steeds meer vraagt ze zich af waarom liefde voor anderen zo gemakkelijk lijkt en waarom dat niet zo is voor haar. Door de confrontatie met nieuwe termen – aseksueel, aromantisch – wordt Georgia onzekerder dan ooit over haar gevoelens. Is ze voorbestemd om liefdeloos te blijven? Of heeft ze al die tijd naar het verkeerde gezocht? Met dit warme en geestige verhaal over identiteit en zelfacceptatie zien we Alice Oseman (opnieuw) in topvorm, terwijl Georgia en haar vrienden ontdekken dat ware liefde niet beperkt is tot romantiek.
Six of crows Collector's Edition
Crooked Kingdom Collector's Edition

In Ketterdam is alles te koop, als je maar bereid bent om te betalen. Niemand weet dat beter dan crimineel wonderkind Kaz Brekker. Hij krijgt een opdracht aangeboden die weliswaar levensgevaarlijk is, maar die meer geld oplevert dan hij ooit had kunnen dromen. Maar deze klus is te groot voor hem alleen… Tijdens deze opdracht krijgt hij hulp van een op wraak beluste ex-gevangene, een gokverslaafde scherpschutter, een van huis weggelopen rijkeluiszoon, een spion die als bijnaam ‘de Schim’ heeft en een Hartenwringer die haar magie vooral gebruikt om te overleven in de sloppenwijken.

Tijdens hun reis moeten ze dwars door vijandig Fjerda trekken en worden ze belaagd door een andere bende die op hetzelfde doel uit is, maar ook door Grisha die dankzij een mysterieuze drug een bijna onmogelijke, explosieve kracht hebben ontwikkeld.

En terwijl Ketterdam vanwege de gevaarlijke drug jurda parem een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefent op diverse wereldmachten, doen oude rivalen en nieuwe vijanden een beroep op Kaz’ sluwheid en wordt de loyaliteit van de groep op de proef gesteld. Er dreigt een oorlog in de nauwe en donkere steegjes van Ketterdam – een gevecht om wraak en vergelding dat het lot van de Grisha-wereld uiteindelijk zal bepalen. Oh, en tussendoor moeten ze ook nog proberen om elkaar niet te vermoorden.

This Poison Heart

Auteur: Kalynn Bayron

Voor zo lang ze zich kan herinneren, heeft Briseis macht over planten. Bloemen bloeien in haar voetsporen en bladeren draaien zich naar haar toe alsof ze de zon is. Het is een kracht die zij en haar adoptiemoeders haar hele leven proberen te verbergen. Maar dan erft Briseis het oude huis van haar biologische moeder en heeft ze plotseling de ruimte en privacy om haar krachten te testen. Maar terwijl Briseis de uitgestrekte tuin van het huis weer tot leven begint te brengen, ontdekt ze dat het huis niet het enige is dat ze heeft geërfd. Ze ontdekt generaties aan geheimen, een verborgen altaar voor een duistere godin, een afstamming van heksen die teruggaat tot de oudheid, en een verborgen tuin begroeid met de meest giftige planten op aarde. De overleden voorouders van Briseis zullen haar niet laten rusten totdat ze haar plaats aanvaardt als de bewaarder van de verschrikkelijke kracht die in het hart van de Poison Garden ligt. Kalynn Bayron, auteur van Assepoester is dood, brengt een boodschap van trotse inclusiviteit naar deze krachtige fantasie over een jonge vrouw die de kracht vindt om alles wat haar is verteld waar te maken, aan te vechten. Mis ook zeker het vervolg, This Wicked Fate, niet, waar Briseis, om de mensen van wie ze houdt te redden, het gevaarlijkste avontuur ooit moet aangaan…

Wat gebeurt er als de presidentszoon valt voor de prins? Deze heerlijke romcom gaat over Alex, zoon van de Amerikaanse president, en Henry, Britse prins. Wanneer zijn moeder wordt verkozen tot president, wordt Alex Claremont-Diaz gebombardeerd tot Amerikaanse royalty: hij is knap, charismatisch en nog intelligent ook. Het publiek vreet hem op. Eén probleempje: Alex ligt in de clinch met een échte prins, Henry. En als de tabloids daar lucht van krijgen, worden Alex en Henry gedwongen om te doen alsof ze het goed hebben gemaakt. Maar wat begint als een nepvriendschap, groeit uit tot iets diepers en veel gevaarlijkers. Kan liefde de wereld redden? Ook als die liefde er anders uitziet dan verwacht? Casey McQuiston sleept je met ‘Rood, wit en koningsblauw’ mee in een verhaal vol humor en liefde.

In the Ravenous Dark

Auteur: A.M. Strickland 

Een panseksuele bloedmagiër werkt met tegenzin samen met een ondode geest om een opstand te beginnen onder de levenden en de doden, in deze duistere YA-fantasie.

In Thanopolis krijgen degenen die begaafd zijn met magie ondode geesten toegewezen om ze te bewaken en te beheersen. Sinds de dood van haar vader heeft Rovan geprobeerd haar magie te verbergen, maar wanneer ze per ongeluk haar krachten onthult, is ze gebonden aan een geest en wordt ze meegesleurd in een wereld van paleisintriges en bedrog. Wanhopig om te ontsnappen, valt Rovan voor twee mensen die ze niet volledig kan vertrouwen: Lydea, een verleidelijke, opstandige prinses; en Ivrilos, de knappe geest met het vermogen om Rovan met lichaam en ziel te beheersen. Samen ontdekken ze een geheim dat Thanopolis zal vernietigen. Om iedereen te redden, zal Rovan een opstand moeten beginnen in zowel de sterfelijke wereld als de onderwereld. Daarnaast zal ze een manier moeten vinden om zowel de prinses als de geest te vertrouwen die vechten om haar hart……als ze hen niet eerst verraadt.

Picture25

Auteur: Eliot Scherefer

Twee jongens, alleen in de ruimte. Gezworen vijanden op die op dezelfde reddingsmissie zijn gestuurd. Ambrose wordt wakker op de Coordinated Endeavour zonder zich een lancering te herinneren. Er is meer dat niet klopt: er zijn aanwijzingen dat er vreemden aan boord zijn geweest, het besturingssysteem van het schip wordt ingesproken door zijn moeder en zijn knappe, sombere scheepsmaat heeft zichzelf in een aparte ruimte gebarricadeerd. Maar niets zal Ambrose ervan weerhouden om zijn missie te laten slagen – niet als het gaat om het leven van zijn eigen zus. Om de geheimen van het schip te overleven, zullen Ambrose en Kodiak moeten samenwerken en leren elkaar te vertrouwen. . . vooral als ze ontdekken waar ze echt mee te maken hebben. Liefde is misschien wel de enige manier om te overleven.
Picture26

Auteur: Erik J. Brown 

Wanneer Andrew bij het huis van Jamie aankomt, is hij gewond, uitgehongerd en heeft hij niets meer te verliezen. Een dodelijke ziekte heeft het grootste deel van de wereldbevolking gedood, inclusief iedereen waar beide jongens ooit van hebben gehouden. En als deze nieuwe wereld hen iets heeft geleerd, is het dat ze bang moeten zijn voor wat andere wanhopige mensen zullen doen. . . dus waarom lijkt het zo gemakkelijk voor hen om elkaar te vertrouwen?

Nadat het gevaar hun schuilplaats bedreigt, vluchten ze naar het zuiden op zoek naar beschaving. Er klopt iets niet aan het verhaal van Andrew, en het kan hen alles kosten. En ook Jamie heeft een geheim. Hij begint iets meer te voelen dan vriendschap voor Andrew, wat een nieuwe laag van angst en verwarring toevoegt aan de toch al heftige reis. De weg die voor hen ligt is lang en om te overleven moeten ze hun geheimen prijsgeven, de gevolgen van hun daden onder ogen zien en de moed vinden om samen te vechten voor de toekomst die ze wensen. Slechts één ding is zeker: ook als heel de wereld vergaat, is het enige dat overblijft in hun wereld is de onmiskenbare aantrekkingskracht tot elkaar.

Over de auteur

Floor staat 4 dagen per week voor de klas als docent maatschappijleer & geschiedenis in het voortgezet onderwijs. Op dag 5 studeert zij voor haar Master Maatschappijleer & Maatschappijwetenschappen in Tilburg. Ook is zij als “Geschiedenerds” bezig als podcaster. Lezen is voor haar de ideale manier om tot rust te komen. Door te bloggen wil zij de magische boekenwereld delen met andere booknerds en daarnaast jongeren motiveren om meer te lezen.

Alle artikelen van Floor →

Heb je deze posts al gelezen?

Juni: De Kroon van mijn Vijand

Inhoud:
De Limited Edition van De Ongeschikte Erfgenaam, geschreven door Danielle L. Jensen, is verschenen met:
Hardcover
Boekblokbedrukking
Een alternatieve kleurstelling van het stofomslag
Goudfolie op de voorkant
Gekleurde schutbladen
Dubbelzijdig stofomslag met art van Dominique Wesson (@dominiquewesson)
Gesigneerde bookplate van Danielle L. Jensen
In de box vond je onderstaande items:
 Auteursbrief van Danielle L. Jensen
Envelop met een brief en begrippenlijst
Notebook
4 Ansichtkaarten
Een epoxy boekenlegger
Een poster van de landkaart
Paarse totebag met een quote uit het boek
Collectible pin
De laatste set TBR-cards met als thema ‘De Boekenjongleur’ gemaakt door Bibi van Leeuwen (@bibi.illustration)

Inschrijven voor volgende maand? Klik hier om je in te schrijven voor de So Many Pages boekenbox!

Toegevoegd aan winkelwagen

Het product is succesvol toegevoegd aan je winkelwagen!