Heb jij deze klassiekers al gelezen?! | Ontdek ze bij So Many Pages

Heb jij deze klassiekers al gelezen?!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Heb jij deze klassiekers al gelezen

Ah, klassiekers! Van die boeken die iedereen gelezen MOET hebben! Wat precies een klassieker is, daar denkt iedereen anders over en hoewel we het waarschijnlijk nooit helemaal met elkaar eens worden, maakten wij een lijstje van tien van die heerlijke boeken die iedereen gelezen moet hebben. Heb jij deze klassiekers al gelezen?

AuteurJ.R.R. Tolkien

De serie volgt het avontuur van de Hobbit Frodo en zijn vrienden. Hobbits zijn kleine halflingen die in keurige holen onder de grond leven. Ze houden van lekker eten en zijn weinig avontuurlijk aangelegd. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen. Wanneer Frodo van zijn vreemde oom Bilbo Balings een ring cadeau krijgt, weet hij nog niet dat dit het begin zal zijn van een groot avontuur. De tovenaar Gandalf legt hem uit dat het geen gewone ring is; het is de Ene Ring die door de Donkere Vorst Sauron is gemaakt om er de wereld mee te overheersen. En zolang de Ring niet vernietigd is, zal die dreiging blijven bestaan. Frodo krijgt samen met zijn maatje Sam de taak om de Ene Ring naar de Doemberg in het land Mordor te brengen. Daar is de Ring gesmeed en alleen daar kan hij vernietigd worden. Het verhaal begint, in het dorpje van Frodo, in de Gouw en doorkruist het westelijke gedeelte van Midden-aarde tot het vijandelijke land Mordor, waarbij je wordt meegesleept op een avontuur dat je nooit meer zult vergeten.
Picture9

Auteur: George R.R. Martin

Het lied van ijs en vuur, zoals deze high-fantasy serie van George R.R. Martin officieel heet, bestaat uit zeven boeken, waarin je wordt meegenomen naar het continent Westeros, waar verschillende partijen strijden om de heerschappij over het continent. Dit verhaal dat zich afspeelt in een wereld vol romantiek, oorlog, kastelen, dappere ridders, mooie jonkvrouwen en vooral veel intriges, verraad en drama, vertelt van een lange oorlog uitgevochten die uiteindelijk antwoord zal geven op maar één vraag: Wie wint de strijd om de IJzeren Troon?

Picture10

Auteur: Suzanne Collins

In het land Panem worden sinds 73 jaar verschrikkelijke spelen gehouden: de Hongerspelen. Alle twaalf districten moeten één jongen en één meisje loten, die in een reusachtige arena worden gegooid. Als het 12-jarige zusje van Katniss Everdeen, Primrose Everdeen, getrokken wordt, neemt Katniss vrijwillig haar plaats in. Samen met de jongenstribuut uit district 12, Peeta Mellark, gaat ze naar het Capitool. Daar volgt een strijd in de Arena, waar maar één van de tributen levend uit zal komen… De ballade van slangen en zangvogels is de prequel van de serie.
Picture11

Auteur: James Dashner

Thomas wordt zonder herinneringen wakker in een roestige lift, later herinnert hij zich alleen zijn naam. De lift brengt hem naar boven naar een wereld omringd door grote grijze muren, het labyrint. Een zestigtal tienerjongens zijn daar op dezelfde manier gekomen en hebben geleerd te overleven in een volledig gesloten omgeving, levend van de landbouw. Elke dertig dagen komt er een nieuwe jongen omhoog in de roestige lift, elke week komen er voorraden omhoog. De oorspronkelijke groep is al drie jaar op zoek naar een manier om te ontsnappen door het labyrint dat hun leefruimte omringt. De besten worden de Renners die overdag een weg zoeken in het doolhof (The Maze) maar voor de nacht valt terug moeten keren omdat dan de poorten gesloten worden. Tot nu toe heeft nog niemand een nacht in het doolhof overleefd, tot Thomas zich opoffert en Minho, de Keeper van de Renners, en Alby probeert te redden. Thomas en Minho komen levend en wel uit het labyrint, maar dit blijkt slechts het begin…..Op een dag komt er een meisje met de lift omhoog. Dan blijkt zij de allerlaatste te zijn die ooit met de lift zal komen.
Pride and Prejudice (Barnes & Noble Collectible Editions)

Auteur: Jane Austen

Trots en vooroordeel, vertelt het verhaal van vijf ongetrouwde zussen uit de Engelse middenklasse rond de eeuwwisseling van de 18e en 19e eeuw. De hoofdpersoon is Elizabeth Bennet, de op een-na-oudste zuster en ook de intelligentste. Haar moeder probeert alle vijf de dochters te laten trouwen met welgestelde mannen, aangezien de eigendommen van hun vader alleen geërfd kunnen worden door een mannelijke erfgenaam en dus aan een neef ten deel zullen vallen. Wanneer Elizabeth door haar moeder wordt gekoppeld aan de rijke, maar hooghartige Mr Darcy, heeft ze haar oordeel over hem dan ook snel klaar. Ze worden toch verliefd, maar zijn allebei te trots om zich aan de ander te willen binden. Wanneer er andere huwelijkskandidaten voor Elizabeth opduiken is de vraag dan ook: wie wordt uiteindelijk de gelukkige?
Alice's Adventures in Wonderland and Other Stories (Barnes & Noble Collectible Classics: Omnibus Edition)

Auteur: Lewis Carroll

Het is een warme zomerdag en Alice Liddell zit met haar zus aan het meer. Plotseling ziet ze een wit konijn lopen, dat zegt dat het veel te laat is en haalt steeds een horloge tevoorschijn. Alice loopt het konijn achterna en gaat ook door het konijnhol bij een boom heen. Alice maakt hierna een hele lange val en komt zonder pijn op de grond terecht. Hier begint Alices avontuur in Wonderland. Alice komt in een wereld terecht waar dieren kunnen praten en waar voedsel beslist hoe groot je bent, maar ook in Wonderland gebeuren minder leuke dingen. Alice vraagt zich af hoe ze weer thuis kan komen. Zelf heeft ze er geen antwoord op, daarom vraagt ze het aan de dieren die ze in wonderland tegen komt. Maar ook die dieren kunnen haar vraag niet beantwoorden. Dus Alice moet zelf op zoek naar een uitgang. Dat doet ze, en terwijl ze zoekt, komt ze de koning en koningin van wonderland tegen. Alle bewoners zijn bang voor hen.De koningin vervloekt Alice. Ze moet een paar koekjes stelen en dan naar de binnenplaats komen. De koning en koningin willen een vonnis over haar uitspreken, maar tijdens de toespraak eet Alice een van de koekjes. Hierdoor begint ze te groeien. Ze groeit en groeit, totdat ze heel erg groot is. De koning en koningin vallen haar aan. En op dat moment… wordt Alice wakker.
Een weeffout in onze sterren Voorkant

Auteur: John Green

Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd – ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn. Hazel laat Gus kennismaken met haar lievelingsboek: An Imperial Affliction van Peter Van Houten, een roman over een ziek meisje, die midden in een zin eindigt. Samen besluiten ze op zoek te gaan naar Peter Van Houten om hem te vragen hoe het de personages vergaat nadat het boek is opgehouden. De tocht leidt hen naar Amsterdam, waar de schrijver als een kluizenaar leeft. Hij is in niets wat ze zich van hem hebben voorgesteld. En hun leven neemt een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken.
Picture15

Auteur: Rick Riordan

Al duizenden jaren gaan de goden waar de mensen zich het sterkst ontwikkeld hebben: van het Oude Griekenland naar Rome, door de rest van West-Europa. Toen zijn ze de Atlantische Oceaan overgestoken. Nu zitten ze in Amerika. Helaas brengt dit problemen met zich mee. De goden, nooit vies van overspel, laten hier en daar weleens een steek vallen. Gevolg: halfgoden Tot deze kinderen erachter komen wie of wat ze eigenlijk zijn, lopen ze niet echt veel gevaar. Maar wanneer de kinderen beginnen te beseffen dat ze speciaal zijn, komen er monsters op hen af. Gelukkig is er voor deze kinderen een adres: Kamp Halfbloed, op Long Island in New York. Geleid door meneer D (Dionysus) en de centaur Chiron, is Kamp Halfbloed een veilige haven in een wereld vol gevaren. Maar dan verschijnt de twaalfjarige Percy Jackson op het toneel waardoor alles fout gaat.
Picture16

Auteur: Stephenie Meyer

Wanneer haar moeder hertrouwt en Bella Swan bij haar vader gaat wonen, ontmoet ze op haar nieuwe school de mysterieuze Edward. Hij is anders dan haar klasgenoten en Bella voelt zich sterk tot hem aangetrokken. Edward blijkt een vampier te zijn. Hij drinkt geen bloed en heeft geen scherpe hoektanden, maar is wel onsterfelijk en verschrikkelijk sterk. Wanneer de aartsvijanden van Edward achter de prille liefdesrelatie komen, is Bella’s leven in gevaar.
Harry Potter and the Philosopher's Stone: MinaLima Edition

Auteur: J.K. Rowling

Met deze magische zevendelige serie zijn velen van ons opgegroeid. De boeken volgen de tovenaarsleerling Harry Potter. Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en hardvochtige oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap. Een aantal geheimzinnige brieven veranderen Harry’s hele leven: hij wordt gered door een woeste figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn verongelukte ouders waren. Met een speciale trein die vertrekt van spoor 9 3/4 belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. Samen met zijn beste vrienden Ronald Wemel en Hermelien Griffel verandert het leven van Harry in één groot, magisch avontuur, dat ons een volledige kijk geeft in de tovenaarswereld. Deze avonturen leidden er uiteindelijk toe dat Harry het moet opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar, om de tovenaarswereld te redden.
Over de auteur

Floor staat 4 dagen per week voor de klas als docent maatschappijleer & geschiedenis in het voortgezet onderwijs. Op dag 5 studeert zij voor haar Master Maatschappijleer & Maatschappijwetenschappen in Tilburg. Ook is zij als “Geschiedenerds” bezig als podcaster. Lezen is voor haar de ideale manier om tot rust te komen. Door te bloggen wil zij de magische boekenwereld delen met andere booknerds en daarnaast jongeren motiveren om meer te lezen.

Alle artikelen van Floor →

Heb je deze posts al gelezen?

Juni: De Kroon van mijn Vijand

Inhoud:
De Limited Edition van De Ongeschikte Erfgenaam, geschreven door Danielle L. Jensen, is verschenen met:
Hardcover
Boekblokbedrukking
Een alternatieve kleurstelling van het stofomslag
Goudfolie op de voorkant
Gekleurde schutbladen
Dubbelzijdig stofomslag met art van Dominique Wesson (@dominiquewesson)
Gesigneerde bookplate van Danielle L. Jensen
In de box vond je onderstaande items:
 Auteursbrief van Danielle L. Jensen
Envelop met een brief en begrippenlijst
Notebook
4 Ansichtkaarten
Een epoxy boekenlegger
Een poster van de landkaart
Paarse totebag met een quote uit het boek
Collectible pin
De laatste set TBR-cards met als thema ‘De Boekenjongleur’ gemaakt door Bibi van Leeuwen (@bibi.illustration)

Inschrijven voor volgende maand? Klik hier om je in te schrijven voor de So Many Pages boekenbox!

Toegevoegd aan winkelwagen

Het product is succesvol toegevoegd aan je winkelwagen!